Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malinový sirup

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2616 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 621 g
Tuky 0 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uchovejte si čerstvost voňavých malin pro zimní sezónu. Domácí malinový sirup je výborný pro přípravu osvěžujících limonád, ale využijete jej i při pečení, nebo s ním v zimě můžete ozvláštnit i horký čaj.

Suroviny

třtinový cukr 500 g
voda 1 000 ml

Postup

1

Maliny důkladně omyjte a vsypte do většího hrnce. Zalijte je vodou a přiveďte směs k varu.

2

Potom plamen stáhněte na minimum a maliny nechte pomalu vařit asi 20 minut. Během vaření průběžně odebírejte z povrchu vzniklou pěnu.

3

Po uvaření propasírujte maliny přes jemné sítko do druhého hrnce.

4

Do šťávy přisypte cukr a citrónovou šťávu.

5

Opět směs přiveďte k varu a nechte pomalu probublávat. Takto vařte zhruba 5 minut, než se cukr kompletně rozpustí. I v tomto případě nezapomeňte z hladiny odebírat vzniklou pěnu, aby výsledkem byl čistý sirup.

6

Sirup nechte vychladnout a přelijte ho do lahví a dobře uzavřete.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...