Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové hruštičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19031 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 2513 g
Tuky 855 g
Vláknina 1110 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto lahodné mandlové pečivo pochází z Řecka. Jmenuje se ‚amygdalota‘.

Související recepty

Suroviny

krupička dětská 80 g
ušlehaný
likér (aromatický) 2 PL
nebo voda z pomerančových květů
na vymazání plechů
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na cca 160 °C a lehce vymastěte dva plechy. Mandle se lžící cukru rozmixujte najemno a vsypte do misky. Přidejte zbylý cukr, krupičku, bílky i vodu z pomerančových květů a propracujte na poměrně tužší, ale tvárnou hmotu. Pokud se příliš lepí, přidejte ještě krupičku.

2

Kousky hmoty vytvarujte jako hruštičky a do každé zapíchněte místo stopky hřebíček. Naklaďte na vymazané plechy, vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.

3

Přesuňte na tác vyložený pečicím papírem a ještě zatepla hojně posypte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

06.02.2009 12:56
tak hruštičky už jsou v troubě, doufám že budou tak lákavé jako jsou na té fotografii :)

Apetit magazín