0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové hruštičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19031 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 2513 g
Tuky 855 g
Vláknina 1110 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto lahodné mandlové pečivo pochází z Řecka. Jmenuje se ‚amygdalota‘.

Suroviny

mandle loupané 480 g
krupicový cukr 160 g
krupička dětská 80 g
ušlehaný
likér (aromatický) 2 PL
nebo voda z pomerančových květů
hřebíček 35 ks
máslo
na vymazání plechů
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na cca 160 °C a lehce vymastěte dva plechy. Mandle se lžící cukru rozmixujte najemno a vsypte do misky. Přidejte zbylý cukr, krupičku, bílky i vodu z pomerančových květů a propracujte na poměrně tužší, ale tvárnou hmotu. Pokud se příliš lepí, přidejte ještě krupičku.

2 Kousky hmoty vytvarujte jako hruštičky a do každé zapíchněte místo stopky hřebíček. Naklaďte na vymazané plechy, vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.

Přesuňte na tác vyložený pečicím papírem a ještě zatepla hojně posypte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Anonym

tak hruštičky už jsou v troubě, doufám že budou tak lákavé jako jsou na té fotografii :)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč