0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové hruštičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19031 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 2513 g
Tuky 855 g
Vláknina 1110 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto lahodné mandlové pečivo pochází z Řecka. Jmenuje se ‚amygdalota‘.

Suroviny

mandle loupané 480 g
krupicový cukr 160 g
krupička dětská 80 g
bílek 3 ks
ušlehaný
likér (aromatický) 2 PL
nebo voda z pomerančových květů
hřebíček 35 ks
máslo
na vymazání plechů
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na cca 160 °C a lehce vymastěte dva plechy. Mandle se lžící cukru rozmixujte najemno a vsypte do misky. Přidejte zbylý cukr, krupičku, bílky i vodu z pomerančových květů a propracujte na poměrně tužší, ale tvárnou hmotu. Pokud se příliš lepí, přidejte ještě krupičku.

2 Kousky hmoty vytvarujte jako hruštičky a do každé zapíchněte místo stopky hřebíček. Naklaďte na vymazané plechy, vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.

Přesuňte na tác vyložený pečicím papírem a ještě zatepla hojně posypte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Anonym

tak hruštičky už jsou v troubě, doufám že budou tak lákavé jako jsou na té fotografii :)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit