Toto lahodné mandlové pečivo pochází z Řecka. Jmenuje se ‚amygdalota‘.
Suroviny
mandle loupané
480
g
krupicový cukr
160
g
krupička dětská
80
g
bílek
3
ks
ušlehaný
likér (aromatický)
2
PL
nebo voda z pomerančových květů
hřebíček
35
ks
máslo
na vymazání plechů
moučkový cukr
na poprášení
1 Troubu předehřejte na cca 160 °C a lehce vymastěte dva plechy. Mandle se lžící cukru rozmixujte najemno a vsypte do misky. Přidejte zbylý cukr, krupičku, bílky i vodu z pomerančových květů a propracujte na poměrně tužší, ale tvárnou hmotu. Pokud se příliš lepí, přidejte ještě krupičku.
2 Kousky hmoty vytvarujte jako hruštičky a do každé zapíchněte místo stopky hřebíček. Naklaďte na vymazané plechy, vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.
3 Přesuňte na tác vyložený pečicím papírem a ještě zatepla hojně posypte moučkovým cukrem.
Komentáře
Anonym
06.02.2009 12:56
už se pečou