Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou (viz recept u bleskového ovocného koláče) či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 24 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Americká

Ingredience

    • 200 g másla, změklého
    • 200 g krupicového cukru
    • 6 vajec, prošlehaných
    • 100 g bílého jogurtu
    • 1 vanilkový lusk, dřeň vyškrábnutá
    • 200 g hladké mouky
    • 100 g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
    • 12 g kypřicího prášku do pečiva
    • 2 špetky soli
    • meruňky a broskve, nakrájené na tenké plátky
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Troubu vyhřejte na 180°C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2 Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte. Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.

3 Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky). Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví). Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní pavlova s limetovou šlehačkou

Kynutý chlebíček s třešněmi a mákem

Bleskový ovocný koláč s drobenkou

Malinový dezert à la tiramisu

REKLAMA

Přidat komentář