0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 8-12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4169 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 288 g
Tuky 269 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!

Suroviny

máslo
na vymazání formy
krupicový cukr 200 g
přírodní
mandle 100 g
mleté
mandle plátky 50 g
pražené
čokoláda na vaření 50 g
Na meruňkový krém
kompotované, rozmixované, s trochou šťávy
Na ozdobu
mandle plátky 3 PL
pražené
moučkový cukr
na poprášení

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.
 

Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Zajímalo by mě, kde jsem udělala chybu. Koláč vypadá slibně, mám ho už upečený v troubě, ale stejně už při pečení korpus klesl, a to dost...? Troubu jsem pootevřela jen 1x, abych se nakoukla, jak to vypadá :-) Jak na to příště, aby se mi to nestalo?

Markéta Smolíková

Koláč je skvělý, manžel z něj byl nadšený (udělala jsem mu ho k narozeninám) a pochválil ho i můj taťka kuchař a tchýně s tchánem. Kombinace chutí je úžasná. Korpus mi sice taky klesnul, ale nevadilo to. Určitě jsem ho nedělala naposledy!

Zuzana Mödritzerová

Dort mi také trochu spadl, ale vůbec to nebylo na škodu. Manžel ho dostal k narozeninám a moc nám všem chutnal a nikdo propadlinku nepostřehl. Doporučuji, je to mňaka!!!

Anonym

vše jsem pečlivě vážila, míchala bílky stráááášně opatrně a pekla přesně při teplotě a ani jednou nevytáhla z trouby, dokonce jsem ji ani neotevřela. Stejně spadl :( ale jinak vypadá báječně, už se na něj jdeme vrhnout, mnáááám

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč