Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu 8-12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4169 kcal
Bílkoviny 113 g
Cukr 288 g
Tuky 269 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!

Suroviny

máslo
na vymazání formy
bílek 5 ks
krupicový cukr 200 g
přírodní
mandle 100 g
mleté
mandle plátky 50 g
pražené
čokoláda na vaření 50 g
kvalitní
Na meruňkový krém
smetana ke šlehání 430 ml
meruňky 300 g
kompotované, rozmixované, s trochou šťávy
Na ozdobu
mandle plátky 3 PL
pražené
čokoláda 25 g
jakákoliv kvalitní
moučkový cukr
na poprášení
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.

2.  Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit