Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu 8-12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4169 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 288 g
Tuky 269 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!

Suroviny

máslo
na vymazání formy
bílek 5 ks
krupicový cukr 200 g
přírodní
mandle 100 g
mleté
mandle plátky 50 g
pražené
čokoláda na vaření 50 g
kvalitní
Na meruňkový krém
smetana ke šlehání 430 ml
meruňky 300 g
kompotované, rozmixované, s trochou šťávy
Na ozdobu
mandle plátky 3 PL
pražené
čokoláda 25 g
jakákoliv kvalitní
moučkový cukr
na poprášení
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.

2.  Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.

Komentáře

Anonym

Zajímalo by mě, kde jsem udělala chybu. Koláč vypadá slibně, mám ho už upečený v troubě, ale stejně už při pečení korpus klesl, a to dost...? Troubu jsem pootevřela jen 1x, abych se nakoukla, jak to vypadá :-) Jak na to příště, aby se mi to nestalo?

Markéta Smolíková

Koláč je skvělý, manžel z něj byl nadšený (udělala jsem mu ho k narozeninám) a pochválil ho i můj taťka kuchař a tchýně s tchánem. Kombinace chutí je úžasná. Korpus mi sice taky klesnul, ale nevadilo to. Určitě jsem ho nedělala naposledy!

Zuzana Mödritzerová

Dort mi také trochu spadl, ale vůbec to nebylo na škodu. Manžel ho dostal k narozeninám a moc nám všem chutnal a nikdo propadlinku nepostřehl. Doporučuji, je to mňaka!!!

Anonym

vše jsem pečlivě vážila, míchala bílky stráááášně opatrně a pekla přesně při teplotě a ani jednou nevytáhla z trouby, dokonce jsem ji ani neotevřela. Stejně spadl :( ale jinak vypadá báječně, už se na něj jdeme vrhnout, mnáááám

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit