Mangový Cheescake

Mangový Cheescake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

40g jemných ovesných vloček

30g mletého kokosu

30g celozrnné špaldové mouky

2 PL třtinového cukru moučka

50g rozpuštěného másla + na vymazání formy

 

Krém:

250g polotučného tvarohu (vanička)

2 balení smetanového sýra Philadelphia Light (2x 125g)

1 malé vejce od hodných slepiček

5 PL javorového sirupu

1 PL vanilkového pudinkového prášku

 

Na dokončení:

1/2 čerstvého zralého manga

1 ČL javorového sirupu 

kokosové chipsy

 

 

 

 

Všechny suché ingredience si smícháme dohromady a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a rukama prohněteme. Takto připravenou drobenku vmáčkneme do máslem vymazané malé dortové formy o průměru 20cm.  

Vidličkou smícháme polotučný tvaroh se smetanovým sýrem Philadelphia, přidáme jedno celé vejce, 5 PL javorového sirupu a 1 PL vanilkového pudinkového prášku a důkladně promícháme.

Nalijeme na korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme cca 50-60 minut. Po uplynutí této doby, zkusíme špejlí, jestli je cheescake upečený a poté vyndáme z trouby a necháme vychládnout. 

1/2 manga oloupeme, nakrájíme na kostečky a spolu s javorovým sirupem rozmixujeme na pyré, které natřeme na vychladlý cheescake a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.

Nakonec můžeme posypat kokosovými plátky.

 

Dobrou chuť.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit