Mangový Cheescake

Mangový Cheescake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

40g jemných ovesných vloček

30g mletého kokosu

30g celozrnné špaldové mouky

2 PL třtinového cukru moučka

50g rozpuštěného másla + na vymazání formy

 

Krém:

250g polotučného tvarohu (vanička)

2 balení smetanového sýra Philadelphia Light (2x 125g)

1 malé vejce od hodných slepiček

5 PL javorového sirupu

1 PL vanilkového pudinkového prášku

 

Na dokončení:

1/2 čerstvého zralého manga

1 ČL javorového sirupu 

kokosové chipsy

 

 

 

 

Všechny suché ingredience si smícháme dohromady a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a rukama prohněteme. Takto připravenou drobenku vmáčkneme do máslem vymazané malé dortové formy o průměru 20cm.  

Vidličkou smícháme polotučný tvaroh se smetanovým sýrem Philadelphia, přidáme jedno celé vejce, 5 PL javorového sirupu a 1 PL vanilkového pudinkového prášku a důkladně promícháme.

Nalijeme na korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme cca 50-60 minut. Po uplynutí této doby, zkusíme špejlí, jestli je cheescake upečený a poté vyndáme z trouby a necháme vychládnout. 

1/2 manga oloupeme, nakrájíme na kostečky a spolu s javorovým sirupem rozmixujeme na pyré, které natřeme na vychladlý cheescake a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.

Nakonec můžeme posypat kokosovými plátky.

 

Dobrou chuť.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit