Suroviny
Korpus:
40g jemných ovesných vloček
30g mletého kokosu
30g celozrnné špaldové mouky
2 PL třtinového cukru moučka
50g rozpuštěného másla + na vymazání formy
Krém:
250g polotučného tvarohu (vanička)
2 balení smetanového sýra Philadelphia Light (2x 125g)
1 malé vejce od hodných slepiček
5 PL javorového sirupu
1 PL vanilkového pudinkového prášku
Na dokončení:
1/2 čerstvého zralého manga
1 ČL javorového sirupu
kokosové chipsy
Všechny suché ingredience si smícháme dohromady a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a rukama prohněteme. Takto připravenou drobenku vmáčkneme do máslem vymazané malé dortové formy o průměru 20cm.
Vidličkou smícháme polotučný tvaroh se smetanovým sýrem Philadelphia, přidáme jedno celé vejce, 5 PL javorového sirupu a 1 PL vanilkového pudinkového prášku a důkladně promícháme.
Nalijeme na korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme cca 50-60 minut. Po uplynutí této doby, zkusíme špejlí, jestli je cheescake upečený a poté vyndáme z trouby a necháme vychládnout.
1/2 manga oloupeme, nakrájíme na kostečky a spolu s javorovým sirupem rozmixujeme na pyré, které natřeme na vychladlý cheescake a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.
Nakonec můžeme posypat kokosovými plátky.
Dobrou chuť.