0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mangový Cheescake

Mangový Cheescake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

40g jemných ovesných vloček

30g mletého kokosu

30g celozrnné špaldové mouky

2 PL třtinového cukru moučka

50g rozpuštěného másla + na vymazání formy

 

Krém:

250g polotučného tvarohu (vanička)

2 balení smetanového sýra Philadelphia Light (2x 125g)

1 malé vejce od hodných slepiček

5 PL javorového sirupu

1 PL vanilkového pudinkového prášku

 

Na dokončení:

1/2 čerstvého zralého manga

1 ČL javorového sirupu 

kokosové chipsy

 

 

 

 

Všechny suché ingredience si smícháme dohromady a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a rukama prohněteme. Takto připravenou drobenku vmáčkneme do máslem vymazané malé dortové formy o průměru 20cm.  

Vidličkou smícháme polotučný tvaroh se smetanovým sýrem Philadelphia, přidáme jedno celé vejce, 5 PL javorového sirupu a 1 PL vanilkového pudinkového prášku a důkladně promícháme.

Nalijeme na korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme cca 50-60 minut. Po uplynutí této doby, zkusíme špejlí, jestli je cheescake upečený a poté vyndáme z trouby a necháme vychládnout. 

1/2 manga oloupeme, nakrájíme na kostečky a spolu s javorovým sirupem rozmixujeme na pyré, které natřeme na vychladlý cheescake a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.

Nakonec můžeme posypat kokosovými plátky.

 

Dobrou chuť.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč