Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Mangový Cheescake

Popis receptu: 

Tuto zdravější variantu cheescaku určitě ocení všichni, kteří se chtějí udržet fit a zároveň si pochutnat na lahodném zákusku, který také tělu i prospěje, díky vláknině, která se ukrývá v ovesném korpusu. Má jemnou chuť díky lahodnému smetanovému sýru Philadelphia, je krásně vláčný a osvěžující díky mangu.

Autor: Lucie Bradová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    40g jemných ovesných vloček

    30g mletého kokosu

    30g celozrnné špaldové mouky

    2 PL třtinového cukru moučka

    50g rozpuštěného másla + na vymazání formy

     

    Krém:

    250g polotučného tvarohu (vanička)

    2 balení smetanového sýra Philadelphia Light (2x 125g)

    1 malé vejce od hodných slepiček

    5 PL javorového sirupu

    1 PL vanilkového pudinkového prášku

     

    Na dokončení:

    1/2 čerstvého zralého manga

    1 ČL javorového sirupu 

    kokosové chipsy

     

     

     

     

Příprava jídla

Všechny suché ingredience si smícháme dohromady a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a rukama prohněteme. Takto připravenou drobenku vmáčkneme do máslem vymazané malé dortové formy o průměru 20cm.  

Vidličkou smícháme polotučný tvaroh se smetanovým sýrem Philadelphia, přidáme jedno celé vejce, 5 PL javorového sirupu a 1 PL vanilkového pudinkového prášku a důkladně promícháme.

Nalijeme na korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme cca 50-60 minut. Po uplynutí této doby, zkusíme špejlí, jestli je cheescake upečený a poté vyndáme z trouby a necháme vychládnout. 

1/2 manga oloupeme, nakrájíme na kostečky a spolu s javorovým sirupem rozmixujeme na pyré, které natřeme na vychladlý cheescake a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.

Nakonec můžeme posypat kokosovými plátky.

 

Dobrou chuť.

Přidat komentář