Mangový cheesecake je svěží letní dezert, u jehož přípravy nemusíte zapínat troubu. Sice je nejlepší až druhý den, ale to čekání se jistě vyplatí.
Suroviny
Postup
Sušenky rozdrťte válečkem nebo rozmixujte v kuchyňském robotu a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Směs pevně vtlačte do dortové formy s odnímatelným dnem a v lednici nechte ztuhnout. Pro lepší manipulaci je lepší dno vyložit pečícím papírem.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu zchladnout.
Mango oloupejte a rozmixujte na jemné pyré a dochuťte limetkovou kůrou a šťávou.
V jedné míse vyšlehejte šlehačku. V druhé pak Philadelphii, dokud není nadýchaná.
Následně opatrně smíchejte šlehačku, sýr, rozpuštěnou čokoládu a 2/3 mangového pyré. Pracujte rychle a jemně, ať vám krém ‚nespadne‘.
Směs nalijte na připravený korpus a uhlaďte.
Následně nalijte zbývající pyré a špejlí nebo nožem vytvořte "mramorový" vzor.
Dort nechte v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout. Ideálně však přes noc.