Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4180 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 335 g
Tuky 297 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mangový cheesecake je svěží letní dezert, u jehož přípravy nemusíte zapínat troubu. Sice je nejlepší až druhý den, ale to čekání se jistě vyplatí.

Suroviny

sušenky 150 g
BeBe Dobré ráno mléčné
rozpuštěné
mango 400 g
sýr 280 g
Philadelphia
kůra i šťáva

Postup

1

Sušenky rozdrťte válečkem nebo rozmixujte v kuchyňském robotu a smíchejte s rozpuštěným máslem.

2

Směs pevně vtlačte do dortové formy s odnímatelným dnem a v lednici nechte ztuhnout. Pro lepší manipulaci je lepší dno vyložit pečícím papírem.

3

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu zchladnout.

4

Mango oloupejte a rozmixujte na jemné pyré a dochuťte limetkovou kůrou a šťávou.

5

V jedné míse vyšlehejte šlehačku. V druhé pak Philadelphii, dokud není nadýchaná.

6

Následně opatrně smíchejte šlehačku, sýr, rozpuštěnou čokoládu a 2/3 mangového pyré. Pracujte rychle a jemně, ať vám krém ‚nespadne‘.

7

Směs nalijte na připravený korpus a uhlaďte.

8

Následně nalijte zbývající pyré a špejlí nebo nožem vytvořte "mramorový" vzor.

9

Dort nechte v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout. Ideálně však přes noc.

Autor: Lexa

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...