Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangový cheesecake s makadamovými ořechy a kokosem

Mangový cheesecake s makadamovými ořechy a kokosem

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8274 kcal
Bílkoviny 740 g
Sacharidy 340 g
Tuky 434 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 250 g
makadamové ořechy 100 g
máslo 100 g
Náplň
cukr ½ hrnku
želatina 5 plátků
mléko 100 ml
mango 1 ks

Postup

1

Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namletými makadamovými ořechy a strouhaným kokosem. Směs namačkáme do připravené dortové formy nejlépe o průměru 24cm.

2

Na krém si nejprve namočíme želatinu do studené vody a necháme bobtnat 5minut.

3

Mezitím si uděláme krém z Philadelphie, zakysanou smetanou, vyšlehanou šlehačkou a cukry.

4

V hrnku si ohřejeme mléko, přidáme želatinu, kterou zbavíme vody a promícháme. Želatinu s mlékem nakonec smícháme s připraveným krémem, přidáme na kousky nakrájené mango (část necháme na ozdobení) a dáme do formy s namačkaným korpusem.

5

Dort necháme vychladnout do druhého dne. Zdobíme dle libosti, například plátky manga.

Autor: lawrence

Apetit magazín