Mangový cheesecake s makadamovými ořechy a kokosem

Mangový cheesecake s makadamovými ořechy a kokosem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do 20 minut Snadné

Suroviny

Korpus
sušenky 250 g
makadamové ořechy 100 g
kokos strouhaný 0.5 hrnku
máslo 100 g
Náplň
krémový sýr 500 g
zakysaná smetana 250 g
cukr 0.5 hrnku
vanilkový cukr 1 ČL
želatina 5 plátků
mléko 100 ml
smetana ke šlehání 250 ml
mango 1 ks

Postup

1

Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namletými makadamovými ořechy a strouhaným kokosem. Směs namačkáme do připravené dortové formy nejlépe o průměru 24cm.

2

Na krém si nejprve namočíme želatinu do studené vody a necháme bobtnat 5minut.

3

Mezitím si uděláme krém z Philadelphie, zakysanou smetanou, vyšlehanou šlehačkou a cukry.

4

V hrnku si ohřejeme mléko, přidáme želatinu, kterou zbavíme vody a promícháme. Želatinu s mlékem nakonec smícháme s připraveným krémem, přidáme na kousky nakrájené mango (část necháme na ozdobení) a dáme do formy s namačkaným korpusem.

5

Dort necháme vychladnout do druhého dne. Zdobíme dle libosti, například plátky manga.

Autor: lawrence

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit