Margarita a kubánské mojito

Margarita a kubánské mojito

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 70 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 18 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Připravte báječné letní osvěžení v podobě vášnivé Margarity nebo chladivého mojita s vůní máty.

Suroviny

Margarita
limetky
sůl mořská
limetová šťáva 2.25 cl
pomerančový likér 3 cl
(Cointreau, triple sec)
4.5 cl
tequilla bianco
led
Mojito
třtinový cukr 2 ČL
šťáva z půlky limetky
máty
4.5 cl
světlý rum
sodovka 9 cl
led
máta snítka
k podávání
limetkový řez k podávání

MARGARITA

1 Okraj sklenky přejeďte klínkem limety, aby se na něm udržela sůl, a pak ho obraťte do misky s mořskou solí. Do šejkru vložte 2,25 cl čerstvě vymačkané limetové šťávy, 3 cl pomerančového likéru a 4,5 cl tequily bianco, doplňte ledem a protřepejte. Pak opatrně, aniž byste narušili solnou krustu, nalijte do sklenky

NĚCO NAVÍC

Koktejl můžete před přotřepáváním osladit kapkou agávového sirupu. 

 

MOJITO

1 Do tumbleru (sklenky bez nožky) vložte 2 lžičky cukru, šťávu z limety a snítku máty, kterou ve směsi lehce pomačkejte drtítkem. Přidejte 4,5 cl světlého rumu a kostky ledu až téměř po okraj sklenky, vše promíchejte a doplňte 9 cl sodovky. Na závěr vetkněte další snítku máty, případně na okraj zavěste či dovnitř vhoďte řez limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit