Margarita a kubánské mojito

Margarita a kubánské mojito

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 312 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 22 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte báječné letní osvěžení v podobě vášnivé Margarity nebo chladivého mojita s vůní máty.

Suroviny

Margarita
limeta
klínek
sůl mořská
limetová šťáva 2.25 cl
pomerančový likér 3 cl
Cointreau, triple sec
tequila 4.5 cl
bianco
led
Mojito
třtinový cukr 2 ČL
limeta 0.5 ks
šťáva vymačkaná
máta 1 snítka
bílý rum 4.5 cl
např. Havana Club Añejo 3 Años
sodovka 9 cl
led
máta snítka
k podávání
limeta
řez k podávání

MARGARITA

1 Okraj sklenky přejeďte klínkem limety, aby se na něm udržela sůl, a pak ho obraťte do misky s mořskou solí. Do šejkru vložte 2,25 cl čerstvě vymačkané limetové šťávy, 3 cl pomerančového likéru a 4,5 cl tequily bianco, doplňte ledem a protřepejte.

2 Pak opatrně, aniž byste narušili solnou krustu, nalijte do sklenky

NĚCO NAVÍC
Koktejl můžete před přotřepáváním osladit kapkou agávového sirupu. 

MOJITO

Do tumbleru (sklenky bez nožky) vložte 2 lžičky cukru, šťávu z limety a snítku máty, kterou ve směsi lehce pomačkejte drtítkem. Přidejte 4,5 cl světlého rumu a kostky ledu až téměř po okraj sklenky, vše promíchejte a doplňte 9 cl sodovky.

Na závěr vetkněte další snítku máty, případně na okraj zavěste či dovnitř vhoďte řez limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit