Margarita a kubánské mojito

Margarita a kubánské mojito

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 70 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 18 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Připravte báječné letní osvěžení v podobě vášnivé Margarity nebo chladivého mojita s vůní máty.

Suroviny

Margarita
limetky
sůl mořská
limetová šťáva 2.25 cl
pomerančový likér 3 cl
(Cointreau, triple sec)
4.5 cl
tequilla bianco
led
Mojito
třtinový cukr 2 ČL
šťáva z půlky limetky
máty
4.5 cl
světlý rum
sodovka 9 cl
led
máta snítka
k podávání
limetkový řez k podávání

MARGARITA

1 Okraj sklenky přejeďte klínkem limety, aby se na něm udržela sůl, a pak ho obraťte do misky s mořskou solí. Do šejkru vložte 2,25 cl čerstvě vymačkané limetové šťávy, 3 cl pomerančového likéru a 4,5 cl tequily bianco, doplňte ledem a protřepejte. Pak opatrně, aniž byste narušili solnou krustu, nalijte do sklenky

NĚCO NAVÍC

Koktejl můžete před přotřepáváním osladit kapkou agávového sirupu. 

 

MOJITO

1 Do tumbleru (sklenky bez nožky) vložte 2 lžičky cukru, šťávu z limety a snítku máty, kterou ve směsi lehce pomačkejte drtítkem. Přidejte 4,5 cl světlého rumu a kostky ledu až téměř po okraj sklenky, vše promíchejte a doplňte 9 cl sodovky. Na závěr vetkněte další snítku máty, případně na okraj zavěste či dovnitř vhoďte řez limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit