Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinovaná feta s pečenou paprikou
Marinovaná feta s pečenou paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marinovaná feta s pečenou paprikou

3.6/5 Počet hodnocení: 10
Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 768 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 26 g
Tuky 54 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V zimě upečte papriku v troubě, v létě na grilu - pokaždé svým hostům nabídnete skvělou party chuťovku.

Související recepty

Suroviny

pokud možno se stopkou
na kostičky
chilli sušené ½ ČL
oregano 1 ČL
čerstvé, jemně nasekané
petrželka 1 ČL
najemno
olivový olej
na zalití

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut; slupka by měla začít černat. Během pečení je dvakrát obraťte – stačí je chytit za stopku. Upečené papriky přendejte do mikrotenového sáčku, zavažte a nechte deset minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semeníků a nakrájejte na tenké proužky. Nechte zcela zchladnout.

2

Sýr feta nakrájejte na kostičky, smíchejte s proužky papriky, přidejte chilli, oregáno, petrželku a promíchejte. Dejte do misky či sklenice a zalijte olivovým olejem. Servírujte s chlebem pita.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...