V zimě upečte papriku v troubě, v létě na grilu - pokaždé svým hostům nabídnete skvělou party chuťovku.
Suroviny
paprika červená
2
ks
pokud možno se stopkou
sýr feta
250
g
na kostičky
chilli sušené
½
ČL
oregano
1
ČL
čerstvé, jemně nasekané
petrželka
1
ČL
najemno
olivový olej
na zalití
k podávání
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut; slupka by měla začít černat. Během pečení je dvakrát obraťte – stačí je chytit za stopku. Upečené papriky přendejte do mikrotenového sáčku, zavažte a nechte deset minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semeníků a nakrájejte na tenké proužky. Nechte zcela zchladnout.
2
Sýr feta nakrájejte na kostičky, smíchejte s proužky papriky, přidejte chilli, oregáno, petrželku a promíchejte. Dejte do misky či sklenice a zalijte olivovým olejem. Servírujte s chlebem pita.