Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaný mořský vlk s rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a želé

Postupy a množství použitých ingrediencí vás možná překvapí a třeba se vám to všechno bude zdát zbytečně složité. Takhle se ale vaří v opravdu špičkových restauracích a vy teď máte šanci osvojit si něco málo z umění jednoho z nejlepších šéfkuchařů u nás. Stačí se recepty inspirovat...

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
+ marinování
PT30M
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1kg filetu mořského vlka, zbaveného kostí

    NA MARINÁDU

    • 50g mořské soli
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1 tenký svitek pomerančové kůry
    • 1 tenký svitek citronové kůry
    • 4 kuličky černého pepře
    • 3 kuličky koriandru

    NA ŽELÉ

    • 1/2 plátku želatiny
    • 250ml čerstvé mučenkové šťávy
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 3,5g agaru

    NA RAJČATOVOU CRUDAIOLU

    • 200g třešňových rajčátek, spařených, oloupaných a na co nejmenší kostičky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky panenského olivového oleje
    • 3 lístky bazalky, na proužky

    NA LILKOVÝ CRUSH

    • 200g lilku
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • rostlinný olej

    NA DOKONČENÍ

    • 200g mrkve, na tenké nudličky julienne
    • 3 lístky máty, na tenké proužky
    • 1 lžička panenského olivového oleje
    • lístky řapíkatého celeru na dokončení

Příprava jídla

1 Den předem začněte s marinováním. Smíchejte všechny přísady na marinádu, ve směsi obalte mořského vlka a zakryté nechte v porcelánové nebo skleněné nádobě v chladu 12 hodin. Další den rybu vyjměte z marinády, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

2 Na želé namočte želatinu do trochy studené vody a nechte 5 minut nabobtnat. V rendlíku přiveďte k varu na mírném ohni mučenkovou šťávu, cukr a agar. Šlehejte 1 minutu a pak vypněte. Vymačkejte želatinu a zašlehávejte ji do mučenkové směsi, až se rozpustí. Přeceďte přes husté síto a dejte na hodinu do chladničky. Pak rozmixujte a znovu protřete přes husté síto.

3 Na rajčatovou crudaiolu rajčátka osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem a bazalkou.

4 Lilek i se slupkou opékejte na grilu, až slupka zčerná a dužina bude měkká. (Můžete ho upéct i v troubě, ale nebude mít tak intenzivní uzenou příchuť.) Nechte vychladnout, pak oloupejte, nasekejte na- jemno, přidejte citronovou šťávu a olivový olej, osolte, opepřete a promíchejte.

5 Nakrájenou mrkev uchovávejte v ledové vodě. Před podáváním ji osušte a smíchejte s mátou a pár kapkami olivového oleje.

6 Na talíř rozložte plátky mořského vlka. Doplňte rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a ozdobte kapkami mučenkového želé, ochucenou mrkví a celerovými lístky. Ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák po italsku

Ravioly z hovězího carpaccia s omáčkou tonnato, řepou a quinoou

Tuňákové carpaccio s janovským salátem a křepelčími vejci

Lososový tartar s artyčokovým salátem a omáčkou miso

REKLAMA

Přidat komentář