0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máslová bábovka s rumem

Máslová bábovka s rumem

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4727 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 583 g
Tuky 219 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 200 g
mouka pšeničná hrubá 400 g
cukr 250 g
vejce 4 ks
mléko 250 ml
rum 1 PL
vanilka
citronová kůra
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
tuk
na vymazání formy
mouka
na vysypání formy

Postup

1

Rozetřeme máslo, napěníme je s cukrem a postupně přidáváme žloutky.

2

Do napěněné hmoty přidáváme střídavě po lžících mouku a mléko. Přidáme rum, vanilku a jemně ustoruhanou citronovou kůru. S poslední moukou vmícháme prosátý prášek do pečiva a pevný sníh z bílků došlehaný se lžící cukru.

3

Těsto naplníme do dobře vymazané, hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy a pečeme stejnoměrně v předehřáté troubě 35-40 min.

4

Částečně prochladlou bábovku opatrně vyklopíme a hned pocukrujeme. Upečená bábovka má být na povrchu nahnědlá, ne světlá. Péct cca na 200°C, po 30 min ale snížit na 150°C.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: keny

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit