0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máslové orecchiette s krevetami a šafránem

Máslové orecchiette s krevetami a šafránem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Máslové orecchiette s krevetami a šafránem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1264 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 90 g
Tuky 81 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalost těstovin orecchiette – malých oušek s drsnějším povrchem – spočívá v tom, že dobře drží omáčku a nasají bohaté aroma z koření. Šafránová máslová omáčka tedy v jejich společnosti krásně vynikne. 

Suroviny

šafrán 1 špetka
máslo 75 g
solené
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek a nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
těstoviny 150 g
orecchiette
krevety 70 g
očištěné a předvařené
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná najemno
K podávání
klínky
chleba
teplý, křupavý

Postup

1

Šafrán dejte do misky a zalijte trochou vroucí vody.

2

V pánvi rozpusťte máslo, přidejte chilli papričku a česnek a asi 2–3 minuty zvolna restujte doměkka. Pozor, ať nespálíte česnek, zhořkl by. Přidejte šafrán i s vodou a promíchejte. Pak pánev stáhněte z ohně a dejte zatím stranou.

3

Orecchiette uvařte podle návodu na obalu na skus a sceďte.

4

Obsah pánve zvolna znovu zahřejte, vsypte krevety a nechte je prohřát. Poté přidejte uvařené těstoviny a vše promíchejte. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s citronem, zakusujte teplým křupavým chlebem.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč