Dokonalost těstovin orecchiette – malých oušek s drsnějším povrchem – spočívá v tom, že dobře drží omáčku a nasají bohaté aroma z koření. Šafránová máslová omáčka tedy v jejich společnosti krásně vynikne.
Suroviny
Postup
Šafrán dejte do misky a zalijte trochou vroucí vody.
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte chilli papričku a česnek a asi 2–3 minuty zvolna restujte doměkka. Pozor, ať nespálíte česnek, zhořkl by. Přidejte šafrán i s vodou a promíchejte. Pak pánev stáhněte z ohně a dejte zatím stranou.
Orecchiette uvařte podle návodu na obalu na skus a sceďte.
Obsah pánve zvolna znovu zahřejte, vsypte krevety a nechte je prohřát. Poté přidejte uvařené těstoviny a vše promíchejte. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s citronem, zakusujte teplým křupavým chlebem.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.