Skvělé jídlo z jedné pánve. Nedáte-li bez přílohy ani ránu, podávejte s rýží.
Suroviny
slunečnicový olej
4
PL
panenka
3
ks
tence pokrájená
chřest
1
svazek
chřest oloupané, pokrájené
okurka
1
ks
jemně pokrájená
cuketa
2
ks
jemně pokrájené
paprika
1
ks
červená, bez semínek
paprika
1
ks
žlutá, bez semínek
cibule červená
1
ks
jemně pokrájená
pažitka
1
svazek
čerstvá
Na sladkokyselou omáčku
cibule červená
1
ks
nakrájená
česnek
2
stroužky
nasekaný
krupicový cukr
50
g
ananas
50
g
konzerva
kečup
1
PL
vinný ocet bílý
1
PL
Postup
1
Přísady na omáčku promíchejte v kastrůlku a na mírném plameni povařte asi pět minut. Dejte stranou.
2
Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo ve woku. Vsypte maso a za stálého míchání opékejte asi pět minut. Přidejte všechnu zeleninu a smažte asi pět minut; míchejte. Vlijte omáčku a ještě dvě minuty prohřívejte. Posypte pažitkou.