0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maso po čínsku

Maso po čínsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maso po čínsku

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1402 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 101 g
Tuky 75 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo z jedné pánve. Nedáte-li bez přílohy ani ránu, podávejte s rýží.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
panenka 3 ks
tence pokrájená
chřest 1 svazek
chřest oloupané, pokrájené
okurka 1 ks
jemně pokrájená
cuketa 2 ks
jemně pokrájené
paprika 1 ks
červená, bez semínek
paprika 1 ks
žlutá, bez semínek
cibule červená 1 ks
jemně pokrájená
pažitka 1 svazek
čerstvá
Na sladkokyselou omáčku
cibule červená 1 ks
nakrájená
česnek 2 stroužky
nasekaný
krupicový cukr 50 g
ananas 50 g
konzerva
kečup 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL

1 Přísady na omáčku promíchejte v kastrůlku a na mírném plameni povařte asi pět minut. Dejte stranou.

2 Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo ve woku. Vsypte maso a za stálého míchání opékejte asi pět minut. Přidejte všechnu zeleninu a smažte asi pět minut; míchejte. Vlijte omáčku a ještě dvě minuty prohřívejte. Posypte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit