Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maso po čínsku
Maso po čínsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maso po čínsku

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1402 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 101 g
Tuky 75 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo z jedné pánve. Nedáte-li bez přílohy ani ránu, podávejte s rýží.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
tence pokrájená
chřest 1 svazek
chřest oloupané, pokrájené
jemně pokrájená
jemně pokrájené
červená, bez semínek
žlutá, bez semínek
jemně pokrájená
pažitka 1 svazek
čerstvá
Na sladkokyselou omáčku
nakrájená
česnek 2 stroužky
nasekaný
konzerva
vinný ocet bílý 1 PL

Postup

1

Přísady na omáčku promíchejte v kastrůlku a na mírném plameni povařte asi pět minut. Dejte stranou.

2
Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo ve woku. Vsypte maso a za stálého míchání opékejte asi pět minut. Přidejte všechnu zeleninu a smažte asi pět minut; míchejte. Vlijte omáčku a ještě dvě minuty prohřívejte. Posypte pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín