Masové koule se schovanými kapustičkami

Masové koule se schovanými kapustičkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 893 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 57 g
Tuky 45 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obyčejné masové kuličky vám už přijdou fádní? Vyzkoušejte naše masové koule s překvapením v podobě růžičkové kapusty! 

Suroviny

10 ks
růžičkové kapusty naspodu naříznuté do kříže
sůl
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
utřený
víno bílé 150 ml
200 ml
rajčatová omáčka nebo passata
vývar kuřecí 300 ml
strouhanka 2 PL
mléko 1.5 PL
paprika červená 1 ks
petrželka 1 svazek
nadrobno nasekaná
250 g
hovězí a vepřové mleté maso osolené a opepřené
žloutek 1 ks

1 Kapustičky 2-3 minury vařte ve vroucí osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a na středním ohni na něm opečte cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte česnek, asi půl minuty míchejte, pak vlijte 50 ml vína a skoro úplně ho nechte odpařit. Odstavte a nechte chladnout. 

2 Mezitím připravte omáčku. Ve velkém rendlíku přiveďte k varu rajčatovou omáčku, 100 ml bílého vína a vývar. Vypněte vařič a dochuťte. 

3 V míse pokropte strouhanku mlékem, přidejte papriku a petrželku. Přidejte maso a žloutek, důkladně promíchejte. Přidejte vychladlou vinnou cibuli a znovu propracujte.

4 Z masa odebírejte kuličky asi tak velké jako kapustičky, v dlani do nich vtiskněte kapustičky a zcela je masovou směsí obalte (je-li třeba, přiberte více masové směsi). Cílem je masovoá koule s kapustičkou uprostřed. Pokračujte do spotřebování surovin.

5 Omáčku v rendlíku přiveďte zpět k varu. V uvolněné pánvi po cibuli opečte masové koule ze všech stran dozlatova. Pak je přemístěte do omáčky, opět přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a zvolna táhněte asi hodinu. Koule občas obraťte.

6 Pokud máte čas, můžete jídlo nechat vychladnout a pak znovu prohřát - chutě se ještě lépe prolnou. Podávejte s těstovinami nebo rýži.  

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit