
Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou
Masové koule patří mezi nejoblíbenější jídla malých i velkých. Podávejte je s křupavým pečivem, s těstovinami nebo s noky. Co zbude, zapečte druhý den do baget!
Ingredience
- 500g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 3/4 hrnku čerstvé strouhanky
- 1/4 hrnku bazalkového pesta nebo jiného zeleného pesta + na ozdobení
- 4 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
- 1 svazek oregana, lístky otrhané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule, nakrájená najemno
- 700 ml rajčatové passaty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g mozzarelly, na plátky
- lístky bazalky na ozdobu
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 200°C. V míse promíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, pesto a 1/4 česneku. Nahrubo nasekejte polovinu svazku oregana a přidejte do mísy. Promíchejte. Z masové směsi vytvarujte kuličky o průměru zhruba 5cm.
2 V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, vložte masové koule a na středním plameni je opékejte a průběžně otáčejte tak, aby byly opečené ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a zbývající česnek a opékejte 2 minuty, dokud obojí nezměkne a nezesklovatí. Přilijte passatu, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Vraťte do pánve kuličky, poklaďte je plátky mozzarelly a posypte zbylým oreganem.
3 Zapékejte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud nebude sýr bublat. Podávejte ozdobené pestem a bazalkovými lístky.
Přidat komentář