0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové kuličky s melounovým salátem

Masové kuličky s melounovým salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1425 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 35 g
Tuky 78 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté masové koule plné chuti a vůně mají svůj původ na Balkáně. Kuličky můžete grilovat napíchané jako špíz nebo upéct na plechu v troubě. 

Suroviny

5 plátků
toastový chléb bez kůrky
mléko 60 ml
hovězí maso mleté 500 g
cibule 1 ks
nadrobno
vejce 1 ks
1 PL
koření čubrica kořenicí směs Čubrica Avokádo
česnek sušený 1 ČL
Česnek sušený Avokádo
1 ČL
oragano koření Oregáno Avokádo
sůl mořská
Sůl mořská Avokádo
Na melounový salát s mátou
meloun 0.5 ks
cca 1 kg dužiny, bez slupky, nakrájený na sousta
cibule červená 1 ks
menší, na velmi tenké poružky
olivy černé 1 hrst
balkánský sýr 100 g
na kostky nebo rozdrobený na větší kusy
máta 1 hrst
nahrubo nasekané
rukola 1 hrst
1 hrst
špenátové lístky malé
olivový olej
panenský
citronová štáva
podle chuti
Na dochucení a podávání
sůl mořská
pepř
Pepř černý mletý Avokádo
K podávání
pita
lze nahradit jiným oblíbeným pečivem
tzatziky lze nahradit česnekovou jogurtovou omáčkou

1 Nejprve si připravte salát. Na servírovací talíř navrstvěte kousky melounu, cibuli, olivy, balkánský sýr, rukolu a špenátové listy. Posypte mátou. Lehce zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dejte vychladit do lednice.  

2 Toustový chléb natrhejte, pokropte mlékem a počkejte několik minut, až chléb vsákne tekutinu. Vymačkejte ho, nasekejte nadrobno a smíchejte s masem, cibulí, vejcem a kořením Avokádo. 

3 Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Trvá to zhruba 25 minut. Podávejte s pečivem, melounovým salátem a dipy podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Kuličky můžete také grilovat. Volně je napíchejte na špízové jehly a grilujte 4–5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu.  

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit