Šťavnaté masové koule plné chuti a vůně mají svůj původ na Balkáně. Kuličky můžete grilovat napíchané jako špíz nebo upéct na plechu v troubě.
Suroviny
Postup
Nejprve si připravte salát. Na servírovací talíř navrstvěte kousky melounu, cibuli, olivy, balkánský sýr, rukolu a špenátové listy. Posypte mátou. Lehce zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dejte vychladit do lednice.
Toustový chléb natrhejte, pokropte mlékem a počkejte několik minut, až chléb vsákne tekutinu. Vymačkejte ho, nasekejte nadrobno a smíchejte s masem, cibulí, vejcem a kořením Avokádo.
Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Trvá to zhruba 25 minut. Podávejte s pečivem, melounovým salátem a dipy podle chuti.
NĚCO NAVÍCKuličky můžete také grilovat. Volně je napíchejte na špízové jehly a grilujte 4-5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu.