Masové kuličky s melounovým salátem

Masové kuličky s melounovým salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1425 kcal
Bílkoviny 139 g
Cukr 35 g
Tuky 78 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté masové koule plné chuti a vůně mají svůj původ na Balkáně. Kuličky můžete grilovat napíchané jako špíz nebo upéct na plechu v troubě. 

Suroviny

5 plátků
toastový chléb bez kůrky
mléko 60 ml
hovězí maso mleté 500 g
cibule 1 ks
nadrobno
vejce 1 ks
1 PL
koření čubrica kořenicí směs Čubrica Avokádo
česnek sušený 1 ČL
Česnek sušený Avokádo
1 ČL
oragano koření Oregáno Avokádo
sůl mořská
Sůl mořská Avokádo
Na melounový salát s mátou
meloun 0.5 ks
cca 1 kg dužiny, bez slupky, nakrájený na sousta
cibule červená 1 ks
menší, na velmi tenké poružky
olivy černé 1 hrst
balkánský sýr 100 g
na kostky nebo rozdrobený na větší kusy
máta 1 hrst
nahrubo nasekané
rukola 1 hrst
1 hrst
špenátové lístky malé
olivový olej
panenský
citronová štáva
podle chuti
Na dochucení a podávání
sůl mořská
pepř
Pepř černý mletý Avokádo
K podávání
pita
lze nahradit jiným oblíbeným pečivem
tzatziky lze nahradit česnekovou jogurtovou omáčkou

1 Nejprve si připravte salát. Na servírovací talíř navrstvěte kousky melounu, cibuli, olivy, balkánský sýr, rukolu a špenátové listy. Posypte mátou. Lehce zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dejte vychladit do lednice.  

2 Toustový chléb natrhejte, pokropte mlékem a počkejte několik minut, až chléb vsákne tekutinu. Vymačkejte ho, nasekejte nadrobno a smíchejte s masem, cibulí, vejcem a kořením Avokádo. 

3 Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Trvá to zhruba 25 minut. Podávejte s pečivem, melounovým salátem a dipy podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Kuličky můžete také grilovat. Volně je napíchejte na špízové jehly a grilujte 4–5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu.  

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit