Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky se smetanovou omáčkou

Skandinávské masové kuličky milují bez výjimek děti i dospělí. S touhle večeří budete doma za hvězdu!

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    NA KULIČKY

    • 1 kg směsi hovězího a vepřového mletého masa
    • hrst nasekané hladkolisté petržele + na ozdobení
    • 1/2 lžičky mletého nového koření
    • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 lžičky soli
    • 1/2 lžičky mletého černého pepře
    • 4 stroužky česneku, utřené
    • 1/2–3/4 hrnku strouhanky
    • 2 vejce
    • rostlinný olej na opékání

    NA OMÁČKU

    • 1/2 hrnku másla
    • 1/2 hrnku hladké mouky
    • 1 litr hovězího vývaru
    • 1 lžička soli
    • 1/4 lžičky drceného pepře
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1/4 lžičky mletého nového koření
    • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
    • 250 ml smetany na šlehání

    K PODÁVÁNÍ

    • bramborová kaše
    • brusinkový džem

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na kuličky (kromě oleje) smíchejte v kompaktní hmotu, tvarujte z ní pomocí lžičky kuličky (zhruba 35 ks) a postupně je opečte v pánvi na oleji.

2 Na omáčku rozehřejte v pánvi s vyšším okrajem máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Po částech vlijte vývar a vždy dobře promíchejte, aby se neudělaly hrudky. Přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a koření a nechte 10–15 minut provařit. Potom pomalu vlijte smetanu a odstavte. Podávejte s kuličkami, bramborovou kaší, brusinkami a posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Masové kuličky můžete klidně vsypat do hotové omáčky a nechat je v ní před podáváním prohřát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celerová polévka

Rychlé kedgeree

Kuře s polentou

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Přidat komentář