Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné 16

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7781 kcal
Bílkoviny 154 g
Cukr 738 g
Tuky 448 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Máte rádi míšu? Pak si zamilujete i tenhle báječný trojvrstvý dezert.

Suroviny

Na korpus
mouka pšeničná hladká 200 g
kakao 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 0.5 ČL
máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 280 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 4 ks
vlašské ořechy 100 g
nahrubo
Na bílou vrstvu
tvaroh 500 g
plnotučný
vanilkový cukr 2 bal
máslo 50 g
změklé
Na polevu
čokoláda 175 g
s mátovou příchutí, na kostky

1Troubu rozpalte na 180 °C. Hluboký pekáč o rozměrech 30 × 20 centimetrů lehce vymastěte a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete 200 g másla s cukrem tak, aby vznikla lehká a nadýchaná hmota. Přidejte vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte jedno po druhém vajíčka a potom přidejte moučnou směs spolu s vlašskými ořechy. Těsto přesuňte do připraveného pekáče a dejte péct; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.

2Tvaroh promíchejte s cukrem a máslem. Upečené těsto nechte v pekáči vystydnout. Směs na ně rozetřete a uhlaďte. Dejte aspoň na hodinu chladit.

3Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – dejte přitom pozor, aby se miska s čokoládou nedotýkala hladiny. Také dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody – sladká hmota by se srazila! Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě; stačí dvě minuty na nejvyšší výkon. Rozpuštěnou čokoládu rozetřete na bílou vrstvu a nechte ztuhnout.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit