Mátové ochlazení do horkých dní.
Suroviny
Postup
Svařte půl litru vody s cukrem. Čajové lístky promíchejte s listy máty a zalijte vroucím roztokem. Nechte 10 minut louhovat a pak přeceďte přes jemné sítko. Vmíchejte citronovou šťávu a základ sorbetu dejte vychladit do lednice.
Nálev přelijte do mrazicí nádoby (nejlépe kovové mísy) a vložte do mrazáku. Když směs mírně ztuhne, promíchejte ji a nechte znovu ztuhnout. Postup opakujte asi třikrát, pak nechte sorbet úplně zmrznout.
Asi čtvrt hodiny před podáváním přesuňte do lednice a pak seškrabujte lžící nebo rozmixujte. Kleštěmi na zmrzlinu tvořte kopečky a podávejte s lístky čerstvé máty.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte robot s výkonným drtičem ledu, nechte směs úplně zmrznout a pak ji rozmixujte v robotu na požadovanou konzistenci.