Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mátový sorbet s jasmínovým čajem
Mátový sorbet s jasmínovým čajem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mátový sorbet s jasmínovým čajem

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 348 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mátové ochlazení do horkých dní.

Související recepty

Suroviny

čaj 4 PL
sypaný, bílý nebo zelený jasmínový (sušené lístky)
máta svazek
cca 20 g + na ozdobu

Postup

1

Svařte půl litru vody s cukrem. Čajové lístky promíchejte s listy máty a zalijte vroucím roztokem. Nechte 10 minut louhovat a pak přeceďte přes jemné sítko. Vmíchejte citronovou šťávu a základ sorbetu dejte vychladit do lednice.

2

Nálev přelijte do mrazicí nádoby (nejlépe kovové mísy) a vložte do mrazáku. Když směs mírně ztuhne, promíchejte ji a nechte znovu ztuhnout. Postup opakujte asi třikrát, pak nechte sorbet úplně zmrznout.

3

Asi čtvrt hodiny před podáváním přesuňte do lednice a pak seškrabujte lžící nebo rozmixujte. Kleštěmi na zmrzlinu tvořte kopečky a podávejte s lístky čerstvé máty.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte robot s výkonným drtičem ledu, nechte směs úplně zmrznout a pak ji rozmixujte v robotu na požadovanou konzistenci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín