Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2470 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 39 g
Tuky 250 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!

Suroviny

140 g
tekutý med
tmavá čokoláda 50 g
aspoň 60 % kakaové hmoty
lískové oříšky 50 g
opražené a nasekané nahrubo
griliášová oplatka lze nahradit jinou oplatkou, k podávání

Postup

1
1 V kastrůlku smíchejte med a 50 ml smetany a minutu zahřívejte. Sejměte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte na šlehačku, přimíchejte medovou směs a pak čokoládu (rozpuštěnou či nastrouhanou nahrubo) a oříšky. Dejte do chlebíčkové formy (9 x 25 x 7 cm) vyložené fólií, uhlaďte a nechte přes noc v mrazáku.

2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).

Apetit magazín