Medové semifreddo v griliášové oplatce

Medové semifreddo v griliášové oplatce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2470 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 39 g
Tuky 250 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!

Suroviny

140 g
tekutý med
smetana ke šlehání 600 ml
tmavá čokoláda 50 g
aspoň 60 % kakaové hmoty
lískové oříšky 50 g
opražené a nasekané nahrubo
griliášová oplatka lze nahradit jinou oplatkou, k podávání
1 V kastrůlku smíchejte med a 50 ml smetany a minutu zahřívejte. Sejměte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte na šlehačku, přimíchejte medovou směs a pak čokoládu (rozpuštěnou či nastrouhanou nahrubo) a oříšky. Dejte do chlebíčkové formy (9 x 25 x 7 cm) vyložené fólií, uhlaďte a nechte přes noc v mrazáku.

2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit