Medové semifreddo v griliášové oplatce

Medové semifreddo v griliášové oplatce

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2470 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 39 g
Tuky 250 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!

Suroviny

140 g
tekutý med
smetana ke šlehání 600 ml
tmavá čokoláda 50 g
aspoň 60 % kakaové hmoty
lískové oříšky 50 g
opražené a nasekané nahrubo
griliášová oplatka lze nahradit jinou oplatkou, k podávání
1 V kastrůlku smíchejte med a 50 ml smetany a minutu zahřívejte. Sejměte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte na šlehačku, přimíchejte medovou směs a pak čokoládu (rozpuštěnou či nastrouhanou nahrubo) a oříšky. Dejte do chlebíčkové formy (9 x 25 x 7 cm) vyložené fólií, uhlaďte a nechte přes noc v mrazáku.

2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit