Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!
Suroviny
140
g
tekutý med
smetana ke šlehání
600
ml
tmavá čokoláda
50
g
aspoň 60 % kakaové hmoty
lískové oříšky
50
g
opražené a nasekané nahrubo
griliášová oplatka lze nahradit jinou oplatkou, k podávání
Postup
1
1 V kastrůlku smíchejte med a 50 ml smetany a minutu zahřívejte. Sejměte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte na šlehačku, přimíchejte medovou směs a pak čokoládu (rozpuštěnou či nastrouhanou nahrubo) a oříšky. Dejte do chlebíčkové formy (9 x 25 x 7 cm) vyložené fólií, uhlaďte a nechte přes noc v mrazáku.
2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).
2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).