Suroviny
meruňky
1
kg
cibule
3
ks
velké
zázvor (čerstvý)
dle chuti
chilli paprička
3
ks
česnek
1
prolisovaný
pepř
sůl
jablečný ocet
hnědý cukr
lze nahradit medem
olivový olej
1
PL
Postup
1
Nejprve se oloupají meruňky. Aby to šlo snáze, ponoří se na 10 s do horké vody a pak ochladí.
2
Na trošce oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájené, oloupané a vypeckované meruňky, česnek, nastrouhaný zázvor a pokrájené papričky (zbavené pecek), zakápněte jablečným octem a poduste do té doby, než se téměř veškerá tekutina vstřebá.
3
Ke konci na 2 minuty přidejte rozinky, oslaďte, osolte a opepřete dle chuti. Chutney by mělo být výrazné, časem se chuť rozleží a zmírní.
4
Když jsou meruňky rozvařené, za vařečkou se dělá cestička a hmota má tendenci se přichytávat, vypneme sporák a plníme chutney do skleniček.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com