Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1082 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 158 g
Tuky 26 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

velké
zázvor (čerstvý)
dle chuti
prolisovaný
pepř
sůl
jablečný ocet
hnědý cukr
lze nahradit medem
olivový olej 1 PL

Postup

1

Nejprve se oloupají meruňky. Aby to šlo snáze, ponoří se na 10 s do horké vody a pak ochladí.

2

Na trošce oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájené, oloupané a vypeckované meruňky, česnek, nastrouhaný zázvor a pokrájené papričky (zbavené pecek), zakápněte jablečným octem a poduste do té doby, než se téměř veškerá tekutina vstřebá.

3

Ke konci na 2 minuty přidejte rozinky, oslaďte, osolte a opepřete dle chuti. Chutney by mělo být výrazné, časem se chuť rozleží a zmírní.

4

Když jsou meruňky rozvařené, za vařečkou se dělá cestička a hmota má tendenci se přichytávat, vypneme sporák a plníme chutney do skleniček.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Pilou

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...