0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

Meruňkové lívanečky s medovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

4/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 12-16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1679 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 151 g
Tuky 100 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na uvolněný brunch jsou to pravé! Uspokojí chuť na sladké, a přitom neobsahují zbytečně moc cukru.

Suroviny

Na lívance
mouka pšeničná hladká 140 g
kypřicí prášek do pečiva špetka
jedlá soda špetka
krupicový cukr 1 PL
vejce 1 ks
mléko 150 ml
sušené meruňky 1 hrst
předem namočené nesířené a jemně nakrájené
olej
na smažení
Na medové máslo
máslo 100 g
změklého
med 2 PL
tekuté

1  Máslo utřete s medem a vytvarujte z něj váleček. Zabalte do fólie na potraviny a dejte chladit do lednice. Můžete ho tam mít až měsíc.

2 Mouku prosijte do misky s práškem do pečiva, sodou a několika zrnky soli, vmíchejte cukr a uprostřed vytvořte důlek. Vejce prošlehejte s mlékem, pak pomalu vlijte k mouce a promíchejte. Přidejte nakrájené sušené meruňky.

3 Nepřilnavou velkou pánev nebo lívanečník rozehřejte na mírném plameni a rozpalte v ní trochu oleje. Na pánev nalijte čtyři lžíce těstíčka tak, aby se jednotlivé lívanečky nedotýkaly. Smažte jednu minutu, až naskáčou puchýřky. Pak lívanečky obraťte a smažte minutu po druhé straně. Stejným způsobem osmažte i zbytek těsta.

4 Lívanečky podávejte horké s kouskem medového másla. Můžete je také nechat vychladnout a pak je krátce nasucho opéct (i v toustovači) a servírovat potřené medovým máslem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.55

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč