0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

Meruňkové lívanečky s medovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 12-16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1679 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 151 g
Tuky 100 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na uvolněný brunch jsou to pravé! Uspokojí chuť na sladké, a přitom neobsahují zbytečně moc cukru.

Suroviny

Na lívance
mouka pšeničná hladká 140 g
kypřicí prášek do pečiva špetka
jedlá soda špetka
krupicový cukr 1 PL
vejce 1 ks
mléko 150 ml
sušené meruňky 1 hrst
předem namočené nesířené a jemně nakrájené
olej
na smažení
Na medové máslo
máslo 100 g
změklého
med 2 PL
tekuté

1  Máslo utřete s medem a vytvarujte z něj váleček. Zabalte do fólie na potraviny a dejte chladit do lednice. Můžete ho tam mít až měsíc.

2 Mouku prosijte do misky s práškem do pečiva, sodou a několika zrnky soli, vmíchejte cukr a uprostřed vytvořte důlek. Vejce prošlehejte s mlékem, pak pomalu vlijte k mouce a promíchejte. Přidejte nakrájené sušené meruňky.

3 Nepřilnavou velkou pánev nebo lívanečník rozehřejte na mírném plameni a rozpalte v ní trochu oleje. Na pánev nalijte čtyři lžíce těstíčka tak, aby se jednotlivé lívanečky nedotýkaly. Smažte jednu minutu, až naskáčou puchýřky. Pak lívanečky obraťte a smažte minutu po druhé straně. Stejným způsobem osmažte i zbytek těsta.

4 Lívanečky podávejte horké s kouskem medového másla. Můžete je také nechat vychladnout a pak je krátce nasucho opéct (i v toustovači) a servírovat potřené medovým máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit