
Na uvolněný brunch jsou to pravé! Uspokojí chuť na sladké, a přitom neobsahují zbytečně moc cukru.
Suroviny
Na lívance
mouka pšeničná hladká
140
g
kypřicí prášek do pečiva
špetka
jedlá soda
špetka
krupicový cukr
1
PL
vejce
1
ks
mléko
150
ml
sušené meruňky
1
hrst
předem namočené nesířené a jemně nakrájené
olej
na smažení
Na medové máslo
máslo
100
g
změklého
máslo
2
PL
tekuté
1. Máslo utřete s medem a vytvarujte z něj váleček. Zabalte do fólie na potraviny a dejte chladit do lednice. Můžete ho tam mít až měsíc.
2. Mouku prosijte do misky s práškem do pečiva, sodou a několika zrnky soli, vmíchejte cukr a uprostřed vytvořte důlek. Vejce prošlehejte s mlékem, pak pomalu vlijte k mouce a promíchejte. Přidejte nakrájené sušené meruňky.
3. Nepřilnavou velkou pánev nebo lívanečník rozehřejte na mírném plameni a rozpalte v ní trochu oleje. Na pánev nalijte čtyři lžíce těstíčka tak, aby se jednotlivé lívanečky nedotýkaly. Smažte jednu minutu, až naskáčou puchýřky. Pak lívanečky obraťte a smažte minutu po druhé straně. Stejným způsobem osmažte i zbytek těsta.
4. Lívanečky podávejte horké s kouskem medového másla. Můžete je také nechat vychladnout a pak je krátce nasucho opéct (i v toustovači) a servírovat potřené medovým máslem.
2. Mouku prosijte do misky s práškem do pečiva, sodou a několika zrnky soli, vmíchejte cukr a uprostřed vytvořte důlek. Vejce prošlehejte s mlékem, pak pomalu vlijte k mouce a promíchejte. Přidejte nakrájené sušené meruňky.
3. Nepřilnavou velkou pánev nebo lívanečník rozehřejte na mírném plameni a rozpalte v ní trochu oleje. Na pánev nalijte čtyři lžíce těstíčka tak, aby se jednotlivé lívanečky nedotýkaly. Smažte jednu minutu, až naskáčou puchýřky. Pak lívanečky obraťte a smažte minutu po druhé straně. Stejným způsobem osmažte i zbytek těsta.
4. Lívanečky podávejte horké s kouskem medového másla. Můžete je také nechat vychladnout a pak je krátce nasucho opéct (i v toustovači) a servírovat potřené medovým máslem.
Komentáře
Anonym
17.11.2007 09:13
Apeitit 4/07