Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Meruňkový koláč s karamelem
Meruňkový koláč s karamelem

Opatrně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Ze žloutků, cukru a 4 lžic horké vody utřeme krém. Mezitím troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Z bílků pak ušleháme tuhý sníh. Polohrubou mouku smícháme s kypřicím práškem a škrobovou moučkou. Sníh a moučnou směs po částech střídavě vmícháme do krému. Těstem naplníme formu a pečeme 20–30 minut. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Z cukru, citronové šťávy a 1 lžíce vody připravíme za stálého míchání hustý sirup. Sejmeme z ohně a chladíme, dokud nezačne vráskovatět. Na papír na pečení vidličkou vytvarujeme šest karamelových mřížek. Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odpeckujeme a oloupeme. Na dortový korpus rozetřeme uvařený vanilkový pudink a poklademe jej půlkami meruněk. Mezi meruňky rozdělíme přebrané, omyté a okapané maliny. Karamelové mřížky opatrně sloupneme z papíru a krátce před podáváním položíme na koláč.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu