Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické fazole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2486 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 442 g
Tuky 63 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo. Mexické fazole si můžete dopřát s tortillami ale i s chlebem, nebo s rýží. Recept je z konzervovaných fazolí, ale klidně si den předem můžete namočit suché a následně v čisté vodě uvařit.

Související recepty

Suroviny

nasekaná najemno
na kousky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rostlinný olej 2 PL
chilli sušené ½ ČL
mleté
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
limetová šťáva
na ochucení

Postup

1

Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2

Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3

Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4

Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).

5

Mexické fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

26.01.2017 14:26

Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím

09.04.2010 15:40
Výborné, levné, rychlé a přitom zdravé jídlo. Do tortily k fazolové směsi přidávám menší hrst strouhaného sýra (např. gouda) - skvěle to jídlo doplní. Mexickým fazolím nevadí ani ohřívání.
30.11.2008 18:35
jsou opravdu velice dobré. Dělala jsem je ze "suchých" uvařených v papiňáku a přidala kečup. Chilli je božské koření.
16.07.2008 19:04
s tou limetkovou stavou je to vyborny napad. neuveritelne tomu doda na chuti.
31.08.2007 11:35
Recept se nachází v č.3/05, str.16
21.08.2007 19:01
perfektní studentské jídlo

Apetit magazín