Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické fazole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2486 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 442 g
Tuky 63 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo. Mexické fazole si můžete dopřát s tortillami ale i s chlebem, nebo s rýží. Recept je z konzervovaných fazolí, ale klidně si den předem můžete namočit suché a následně v čisté vodě uvařit.

Suroviny

nasekaná najemno
na kousky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rostlinný olej 2 PL
chilli sušené ½ ČL
mleté
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
limetová šťáva
na ochucení

Postup

1

Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2

Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3

Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4

Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).

5

Mexické fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

26.01.2017 14:26

Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím

09.04.2010 15:40
Výborné, levné, rychlé a přitom zdravé jídlo. Do tortily k fazolové směsi přidávám menší hrst strouhaného sýra (např. gouda) - skvěle to jídlo doplní. Mexickým fazolím nevadí ani ohřívání.
30.11.2008 18:35
jsou opravdu velice dobré. Dělala jsem je ze "suchých" uvařených v papiňáku a přidala kečup. Chilli je božské koření.
16.07.2008 19:04
s tou limetkovou stavou je to vyborny napad. neuveritelne tomu doda na chuti.
31.08.2007 11:35
Recept se nachází v č.3/05, str.16
21.08.2007 19:01
perfektní studentské jídlo

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč