Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo. Mexické fazole si můžete dopřát s tortillami ale i s chlebem, nebo s rýží. Recept je z konzervovaných fazolí, ale klidně si den předem můžete namočit suché a následně v čisté vodě uvařit.
Suroviny
Postup
Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.
Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.
Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.
Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).
Mexické fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.
Komentáře
Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím