Mexické fazole

Mexické fazole

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (21)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1270 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 247 g
Tuky 39 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo.

Suroviny

paprika 1 ks
červená, nasekaná na kousky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rostlinný olej 2 PL
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
sůl špetka
pepř špetka
limetková šťáva na ochucení
1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).

5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.

Komentáře

Anonym

s tou limetkovou stavou je to vyborny napad. neuveritelne tomu doda na chuti.

Anonym

jsou opravdu velice dobré. Dělala jsem je ze "suchých" uvařených v papiňáku a přidala kečup. Chilli je božské koření.

Eva Pasková

Výborné, levné, rychlé a přitom zdravé jídlo. Do tortily k fazolové směsi přidávám menší hrst strouhaného sýra (např. gouda) - skvěle to jídlo doplní. Mexickým fazolím nevadí ani ohřívání.

Kateřina Nedvídková

Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit