Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické fazolové burgery
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné Na 6 burgerů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2748 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 588 g
Tuky 44 g
Vláknina 133 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazolové karbanátky, salát, avokádo a salsa. Ideální svačina, večeře či pohoštění na party. 

Související recepty

Suroviny

fazole 2 konzervy
červené, propláchnuté a slité
strouhanka 100 g
z čerstvého pečiva (cca ze 2 housek)
chilli sušené 1 ČL
jemné
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
vejce 1 ks
salsa 200 g
rajčatová hotová
limetová šťáva
z 0,5 limety
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte gril na vysokou teplotu. Fazole vsypte do mísy a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přisypte strouhanku, chilli koření, ko riandrové stonky a polovinu lístků, vejce a 2 lžíce salsy, podle chuti osolte a opepřete. Důkladně smíchejte vidličkou.

2

Směs rozdělte na šest dílů a mokrýma rukama tvarujte karbanátky (nyní se dají zmrazit). Burgery dejte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte 4–5 minut z každé strany dokřupava. Můžete je i upéct v troubě. (Mražené pečte v troubě 20–30 minut při 200 °C.)

3

Zatím smíchejte zbylý koriandr, jogurt, limetovou šťávu a pepř. Žemle rozkrojte, spodky lehce potřete jogurtem. Pak je naplňte salátem, avokádem, cibulí, burgerem, jogurtem a salsou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín