Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mexické fazolové burgery

Mexické fazolové burgery

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 30 minut Na 6 burgerů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 229 g
Tuky 33 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazolové karbanátky, salát, avokádo a salsa. Ideální svačina, večeře či pohoštění na party. 

Suroviny

fazole 2
červené, propláchnuté a slité
strouhanka 100 g
z čerstvého pečiva (cca ze 2 housek)
chilli sušené 1
jemné
koriandr svazek
stonky a lístky zvlášť, nasekané
vejce 1 ks
200 g
rajčatová salsa hotová
150 ml
bílý jogurt
limetová šťáva
z 0,5 limety
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Zahřejte gril na vysokou teplotu. Fazole vsypte do mísy a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přisypte strouhanku, chilli koření, ko riandrové stonky a polovinu lístků, vejce a 2 lžíce salsy, podle chuti osolte a opepřete. Důkladně smíchejte vidličkou.

2 Směs rozdělte na šest dílů a mokrýma rukama tvarujte karbanátky (nyní se dají zmrazit). Burgery dejte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte 4–5 minut z každé strany dokřupava. Můžete je i upéct v troubě. (Mražené pečte v troubě 20–30 minut při 200 °C.)

3 Zatím smíchejte zbylý koriandr, jogurt, limetovou šťávu a pepř. Žemle rozkrojte, spodky lehce potřete jogurtem. Pak je naplňte salátem, avokádem, cibulí, burgerem, jogurtem a salsou.

 

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit