Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické tortilly s brokolicí, salsou verde, labne a vejcem

Tohle jídlo pozvedá do nebes ostrá salsa – čerstvá vůně bylinek a štiplavost chilli... Takhle chcete začít každý den!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Chléb a pečivo Mexická

Ingredience

    • 200 g stonkové brokolice
    • 2 červené papriky, nakrájené na plátky
    • 4 lžíce olivového oleje + k podávání
    • 400 g konzerva černých fazolí, slitých a propláchnutých
    • 4 vejce
    • 4 kukuřičné tortilly
    • 240 g sýra labne (viz Něco navíc)
    • 1/2 chilli papričky, nakrájené na plátky

    NA SALSU VERDE

    • menší svazek koriandru
    • 2 jarní cibulky, nasekané nahrubo
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nahrubo
    • 1 zelená chilli paprička, nasekaná nahrubo
    • šťáva ze 2 limet
    • 50 ml olivového oleje
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sůl

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brokolici a papriky rozložte na plech, zakápněte zhruba polovinou oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte 30–35 minut, na posledních pár minut přisypte fazole, jen aby se prohřály.

2 Všechny ingredience na salsu verde vložte do mixéru, přidejte špetku soli a rozmixujte na pastu. Dejte stranou.

Zbylý olej rozpalte v pánvi a připravte na něm volská oka, osolte a opepřete je.

4 Tortilly nahřejte (v troubě či mikrovlnce, je dobré placky před nahříváním pokropit vodou) a rozložte je na 4 talíře. Každou potřete sýrem labne a rozdělte na ně pečenou zeleninu a fazole. Nakonec přidejte volská oka, posypte nakrájenou chilli papričkou a pokapejte salsou a olivovým olejem. Podávejte se zbylou salsou verde.

NĚCO NAVÍC
Labne je arabský sýr z vykapaného jogurtu. Snadno si jej vyrobíte doma: bílý řecký jogurt osolte, dejte do plátýnka a nechte přes noc vykapat. Poté jej vložte do misky (bude mít konzistenci pomazánky), zakápněte olivovým olejem a posypte čerstvými bylinkami nebo kořením (například za‘atarem nebo dukkah). Po delším vykapání z něj můžete tvořit kuličky, obalovat je v bylinkách, koření nebo sezamových semínkách a buď podávat ihned jako chuťovku, nebo na později zalít olejem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snídaňové misky s červenou řepou a halloumi

Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère

REKLAMA

Přidat komentář