0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Míchaná vejce s uzeným lososem

Míchaná vejce s uzeným lososem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 414 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 1 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míchaná vajíčka jsou nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak se ráno rozmazlit. Pokud přidáte uzeného lososa, je jasné, že právě začíná další skvělý den...

Suroviny

vejce 2 ks
sůl 1 špetka
máslo 0.5 PL
uzený losos 30 g
na kousky velikosti sousta
pažitka 1 PL
nasekaná
chleba
nasucho opečený, k podávání
máslo
k podávání

1 Vejce prošlehejte se špetkou soli – nepřesolte, většinu slané chuti obstará uzený losos. Na pánvi zpěňte máslo. Do horkého másla vlijte rozšlehaná vejce a jemně je míchejte, aby získala krémovou konzistenci.

2 Chvilku před koncem opékání vmíchejte do vajec kousky lososa, na závěr posypte nasekanou pažitkou. Podávejte s nasucho opečeným dobrým chlebem, potřeným máslem.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit