Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

3.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1384 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 80 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvor kapustu krásně doplní. Na tyhle kapustové karbanátky jen tak nezapomenete!

Suroviny

kapusta ½ ks
menší kus
na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 PL
čertsvě strouhaný
vejce 2 ks
strouhanka 5 PL
na obal
olej
na smažení
sůl
pepř

Postup

1

Do většího hrnce vložte uzené maso, zalijte ho studenou vodou a dejte vařit. Pomocí ostrého nože vyřízněte z kapusty centrální košťál a listy nakrájejte na nudličky. Vhoďte k uzenému masu a vařte ještě asi 20 minut.

2

Jakmile maso změkne, slijte vodu a uzené maso rozporcujte na větší kousky. Rozmixujte ho nebo umelte na masovém mlýnku. Kapustu nasekejte na drobné kousky.

3

Do větší mísy dejte mleté syrové hovězí maso, přidejte kapustu s mletým vařeným uzeným masem, vejce, cibuli a zázvor a vše pořádně promíchejte. Zahustěte strouhankou. Směs by měla být dostatečně vláčná, aby se z ní daly tvarovat větší kuličky. Osolte a opepřete a znovu dobře promíchejte. Tvarujte placky, které se vám vejdou do dlaně. Obalte je ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejte olej a karbanátky v něm osmahněte po obou stranách; počítejte 3 minuty na každou stranu. Podávejte třeba s bramborovou kaší.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín