Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1384 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 80 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zázvor dodá jinak mdlé kapustě pikantní říz.

Suroviny

uzené maso 250 g
kapusta 0.5 ks
menší kus
hovězí maso mleté 250 g
cibule 1 ks
na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 PL
čertsvě strouhaný
vejce 2 ks
strouhanka 5 PL
na obal
olej
na smažení
sůl
pepř

Do většího hrnce vložte uzené maso, zalijte ho studenou vodou a dejte vařit. Pomocí ostrého nože vyřízněte z kapusty centrální košťál a listy nakrájejte na nudličky. Vhoďte k uzenému masu a vařte ještě asi 20 minut.

Jakmile maso změkne, slijte vodu a uzené maso rozporcujte na větší kousky. Rozmixujte ho nebo umelte na masovém mlýnku. Kapustu nasekejte na drobné kousky.

Do větší mísy dejte mleté syrové hovězí maso, přidejte kapustu s mletým vařeným uzeným masem, vejce, cibuli a zázvor a vše pořádně promíchejte. Zahustěte strouhankou. Směs by měla být dostatečně vláčná, aby se z ní daly tvarovat větší kuličky. Osolte a opepřete a znovu dobře promíchejte. Tvarujte placky, které se vám vejdou do dlaně. Obalte je ve strouhance.

V pánvi rozehřejte olej a karbanátky v něm osmahněte po obou stranách; počítejte 3 minuty na každou stranu. Podávejte třeba s bramborovou kaší.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit