Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1384 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 80 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvor dodá jinak mdlé kapustě pikantní říz.

Suroviny

uzené maso 250 g
kapusta 0.5 ks
menší kus
hovězí maso mleté 250 g
cibule 1 ks
na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 PL
čertsvě strouhaný
vejce 2 ks
strouhanka 5 PL
na obal
olej
na smažení
sůl
pepř

Do většího hrnce vložte uzené maso, zalijte ho studenou vodou a dejte vařit. Pomocí ostrého nože vyřízněte z kapusty centrální košťál a listy nakrájejte na nudličky. Vhoďte k uzenému masu a vařte ještě asi 20 minut.

Jakmile maso změkne, slijte vodu a uzené maso rozporcujte na větší kousky. Rozmixujte ho nebo umelte na masovém mlýnku. Kapustu nasekejte na drobné kousky.

Do větší mísy dejte mleté syrové hovězí maso, přidejte kapustu s mletým vařeným uzeným masem, vejce, cibuli a zázvor a vše pořádně promíchejte. Zahustěte strouhankou. Směs by měla být dostatečně vláčná, aby se z ní daly tvarovat větší kuličky. Osolte a opepřete a znovu dobře promíchejte. Tvarujte placky, které se vám vejdou do dlaně. Obalte je ve strouhance.

V pánvi rozehřejte olej a karbanátky v něm osmahněte po obou stranách; počítejte 3 minuty na každou stranu. Podávejte třeba s bramborovou kaší.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit