Nápaditá chuťovka pro vegetariány.
Suroviny
tvaroh
250
g
ve vaničce
mléko
150
ml
vejce
2
ks
plus jedno na potření
sůl
1,5
ČL
olej
100
ml
mouka pšeničná polohrubá
600
g
kypřicí prášek do pečiva
1,5
ČL
sezamová semínka
na posypání
Na náplň
šalotka
3
ks
na tenké plátky
žampiony
20
ks
krémový druh
česnek
3
stroužky
prolisovaný
majonéza
2
PL
bazalka
2
PL
nahrubo
mozzarella
200
g
paprika
2
ks
pečené, krájené na proužky
olivový olej
3
PL
Postup
1
Prošlehejte 1 vejce, olej, tvaroh a část mléka. Vmíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a vypracujte hladké vláčné těsto (podle potřeby přilijte mléko). Těsto rozválejte na asi 1 cm silný plát a vykrájejte z něj kolečka. Dejte je na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte je v troubě na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nezezlátnou.
2
Šalotku opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Žampiony promíchejte na plechu s trochou oleje, solí, pepřem, česnekem a dejte je zapéct pod gril na 10 minut, občas je promíchejte. Obě poloviny každé housky pomažte majonézou promíchanou s bazalkou. Na spodní polovinu housky rozdělte plátky mozzarelly, opečenou cibulku, žampiony a plátky pečené papriky.