0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miniburgery s žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné na 20 burgerů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5347 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 577 g
Tuky 235 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápaditá chuťovka pro vegetariány.

Suroviny

tvaroh 250 g
ve vaničce
mléko 150 ml
vejce 2 ks
plus jedno na potření
sůl 1,5 ČL
olej 100 ml
mouka pšeničná polohrubá 600 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sezamová semínka
na posypání
Na náplň
šalotka 3 ks
na tenké plátky
žampiony 20 ks
krémový druh
česnek 3 stroužky
prolisovaný
majonéza 2 PL
bazalka 2 PL
nahrubo
mozzarella 200 g
paprika 2 ks
pečené, krájené na proužky
olivový olej 3 PL

1 Prošlehejte 1 vejce, olej, tvaroh a část mléka. Vmíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a vypracujte hladké vláčné těsto (podle potřeby přilijte mléko). Těsto rozválejte na asi 1 cm silný plát a vykrájejte z něj kolečka. Dejte je na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte je v troubě na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nezezlátnou.

2 Šalotku opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Žampiony promíchejte na plechu s trochou oleje, solí, pepřem, česnekem a dejte je zapéct pod gril na 10 minut, občas je promíchejte. Obě poloviny každé housky pomažte majonézou promíchanou s bazalkou. Na spodní polovinu housky rozdělte plátky mozzarelly, opečenou cibulku, žampiony a plátky pečené papriky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč