Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miniburgery s žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné na 20 burgerů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5347 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 577 g
Tuky 235 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápaditá chuťovka pro vegetariány.

Suroviny

tvaroh 250 g
ve vaničce
mléko 150 ml
vejce 2 ks
plus jedno na potření
sůl 1,5 ČL
olej 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sezamová semínka
na posypání
Na náplň
na tenké plátky
krémový druh
česnek 3 stroužky
prolisovaný
majonéza 2 PL
bazalka 2 PL
nahrubo
pečené, krájené na proužky
olivový olej 3 PL

Postup

1

Prošlehejte 1 vejce, olej, tvaroh a část mléka. Vmíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a vypracujte hladké vláčné těsto (podle potřeby přilijte mléko). Těsto rozválejte na asi 1 cm silný plát a vykrájejte z něj kolečka. Dejte je na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte je v troubě na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nezezlátnou.

2

Šalotku opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Žampiony promíchejte na plechu s trochou oleje, solí, pepřem, česnekem a dejte je zapéct pod gril na 10 minut, občas je promíchejte. Obě poloviny každé housky pomažte majonézou promíchanou s bazalkou. Na spodní polovinu housky rozdělte plátky mozzarelly, opečenou cibulku, žampiony a plátky pečené papriky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín