Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minicheesecake se slaným karamelem a makadamovými ořechy

Minicheesecake se slaným karamelem a makadamovými ořechy

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4657 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 438 g
Tuky 290 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpou
sušenky 120 g
Náplň
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1,5 ČL
z poloviny citronu
vysokoprcentní, nebo crème fraîche
sůl špetka
Slaný karamel
krystalový cukr 200 g
sůl mořská ½ PL
Na dokončení
makadamové ořechy

Postup

1

Příprava
Suroviny na cheesecake bychom měli vytáhnout hodinu předem, aby vše mělo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 150 °C. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

2

Slaný karamel
V hrnci se silným dnem rozpustíme na mírném plameni cukr. Jakmile je cukr rozpuštěný, přidáme na kostičky nakrájené máslo a opatrně mícháme. Přidáme smetanu a mícháme, dokud se karamel nespojí. Směs velmi bublá, proto je třeba pracovat velmi opatrně. Nakonec přidáme sůl a necháme ji v karamelu rozpustit. Vychladlý slaný karamel přelijeme do sklenice s víkem, kde ho poté skladujeme.

3

Korpus
Sušenky rozdrtíme v mixéru najemno, smícháme s rozehřátým máslem a důkladně promícháme. Lžíci této směsi vložíme na dno každého košíčku a rovnoměrně upěchujeme. Uložíme do lednice odpočinout, zatímco se bude dělat náplň.

4

Náplň
V mixéru při nízkých otáčkách vymícháme Philadelphii do hladka. Přidáme cukr a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Čas od času seškrábneme sýr ze stran mísy, aby byla hmota dokonale hladká. Přidáme vejce, jedno po druhém. Jakmile jsou vejce dokonale zapracovaná, přidáme vanilkový extrakt, nastrouhanou kůru z půlky citronu, špetku soli a crème fraîche. Vznikne krásná hladká směs.

5

Vytáhneme plech z lednice a náplň rozdělíme na sušenkový základ do jednotlivých košíčků. Naplníme po okraj a poté zlehka klepneme plechem, aby se povrch urovnal a odstranily se bublinky.

6

Pečeme zhruba 20 minut. Toto je však velmi individuální – záleží na přesné velikosti košíčků a především každá trouba peče jinak. Cheesecaky nesmí být přepečené. Dokonale upečené cheesecaky jsou tehdy, jsou-li pevné, ale jejich střed se „třese“. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Poté cheesecaky ozdobíme slaným karamelem a nasekanými makadamovými ořechy a dáme do lednice minimálně na několik hodin odležet, ideálně však přes noc.

Tip: Slaný karamel si připravte předem do zásoby a můžete ho v uzavíratelné sklenici uchovávat i několik týdnů a mít ho tak vždy po ruce. Pokud ho tedy dříve nesníte. :) 

Komentáře

27.05.2021 16:57
Dobrý den, najdu někde recept s uvedením množství používaných surovin?Děkuji
12.08.2021 16:35

Dobrý den,
moc se omlouváme za pozdní odpověď. Ingredience už jsou na svém místě :-).

Krásné léto, redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...