Olivy s pečeným česnekem, chilli a kapary. Zajímavá chuťovka pro návštěvy a slavnostní chvíle.
Suroviny
česnek
1
palice
olivový olej
na pokapání
olivy černé
2
hrnky
různé druhy: zelené, černé, hnědé, malé, velké, plněné mandlí
kapary
2
ČL
poupátka
kapary
½
hrnku
plody
chilli sušené
1
ČL
drcené
tymián
1
čerstvý
rozmarýn
1
Postup
1
Nejprve upečte česnek: troubu předehřejte na 180 °C, palici vložte do malé pečicí misky a lehce pokapejte lžičkou olivového oleje. Pečte, dokud nebude krásně zlatý až lehce hnědý, tedy zhruba 45 minut. Nechte vychladnout a pak oloupejte.
2
Poté ve větší míse smíchejte olivy, oboje kapary, posypte drceným chilli a opatrně vmíchejte česnek, postříkejte olejem, přendejte do servírovací mísy a ozdobte bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party chuťovky(15 receptů )