Zdravá a barevná příloha k masu. Povařte karotku a zamíchejte se sirupem a sezamovými semínky.
Suroviny
mrkev
450
g
lze nahradit baby karotkou
máslo
25
g
třtinový cukr
1
ČL
sezamový olej
1
PL
sezamová semínka
1
PL
pražená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Očištěné karotky rozložte v jedné vrstvě do širokého kastrolu. Přidejte máslo a do poloviny zalijte asi 200 ml studené vody, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a pak vařte asi 8 minut, až se tekutina skoro vstřebá.
2 Posypte cukrem, přidejte olej a míchejte na mírném plameni asi 4 minuty, aby se karotky pokryly vznikajícím sirupem. Podávejte promíchané se sezamovými semínky.
Podávejte: se šťavnatými jehněčími kotletkami nebo s kořeněnými opékanými nudličkami kuřecího masa ve voňavé omáčce
Zkuste: karotky ani neloupat
2 Posypte cukrem, přidejte olej a míchejte na mírném plameni asi 4 minuty, aby se karotky pokryly vznikajícím sirupem. Podávejte promíchané se sezamovými semínky.
Podávejte: se šťavnatými jehněčími kotletkami nebo s kořeněnými opékanými nudličkami kuřecího masa ve voňavé omáčce
Zkuste: karotky ani neloupat