Zdravá a barevná příloha k masu. Povařte karotku a zamíchejte se sirupem a sezamovými semínky.
Postup
1
1 Očištěné karotky rozložte v jedné vrstvě do širokého kastrolu. Přidejte máslo a do poloviny zalijte asi 200 ml studené vody, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a pak vařte asi 8 minut, až se tekutina skoro vstřebá.
2 Posypte cukrem, přidejte olej a míchejte na mírném plameni asi 4 minuty, aby se karotky pokryly vznikajícím sirupem. Podávejte promíchané se sezamovými semínky.
Podávejte: se šťavnatými jehněčími kotletkami nebo s kořeněnými opékanými nudličkami kuřecího masa ve voňavé omáčce
Zkuste: karotky ani neloupat
2 Posypte cukrem, přidejte olej a míchejte na mírném plameni asi 4 minuty, aby se karotky pokryly vznikajícím sirupem. Podávejte promíchané se sezamovými semínky.
Podávejte: se šťavnatými jehněčími kotletkami nebo s kořeněnými opékanými nudličkami kuřecího masa ve voňavé omáčce
Zkuste: karotky ani neloupat