Moderní malino-čokoládový cheesecake

Moderní malino-čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto:        

  • 300 g Oreo sušenek (přibližně 30 ks)

  • 90 g másla

Náplň:               

  • 500 g sýru Philadephia

  • 50 g cukru

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 360 ml smetany ke šlehání

  • 150 g kvalitní hořké čokolády

Ganáž z hořké čokolády a malin

  • 180 g hořké čokolády

  • 120 ml smetany ke šlehání

  • 3 lžičky rozemletých sušených malin

           Zdobení dle fantazie

 

 

 

Postup:

Těsto

Rozdrtíme celé Oreo sušenky na jemno. Rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě při středním výkonu a spojíme s rozdrcenými sušenkami na kompaktní hmotu. Tu rozprostřeme na pečící papír v souvislé vrstvě na jeden velký plech případně na dva malé (dle velikosti dortu a tvaru). Necháme vychladnout v ledničce přibližně hodinu. Po ztuhnutí ostrým nožem vykrojíme 2 stejné pláty požadovaného tvaru - srdce - dle šablony.

 

Náplň

Pro přípravu náplně na cheesecake smícháme změklý sýr Philadephia, cukr, vanilkový extrakt elektrickým šlehačem do krémové, nadýchané konzistence. V jiné míse vyšleháme šlehačku do tuha. Rozpustíme čokoládu v mikrovlnné troubě při středním výkonu (mícháme pravidelně po 20 s dokud není čokoláda zcela rozpuštěná). Lehce zchladlou čokoládu smícháme s hmotou ze sýru Philadephia. Nakonec po částech přidáme ke šlehačce, dokud nebude hmota zcela hladká. Až je hmota zcela smíchaná, naplníme s ní velký cukrářský sáček s kruhovou špičkou (Wilton no.2). Dáme na chvíli do lednice, lehce ztuhnout.

 

Ganáž

Ohřejeme šlehačku v mikrovlnné troubě při středním výkonu dokud nezačne vřít, okolo 1 minuty. Čokoládu přelijeme vařící smetanou, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 5 minut odležet. Poté fólii odstraníme a smícháme čokoládu se smetanou dohladka. Nakonec přidáme rozdrcené maliny a opět dobře promícháme.

 

Sestavení dortu    

Pod první plát těsta dáme trochu ganáže, aby se nepohyboval po podložce. Poté polovinu ganáže rozprostřeme po celém povrchu. Cukrářským sáčkem tvoříme koncentrické tečky těsta po celém povrchu. Jemně položíme druhý plát těsta na první a výše uvedené kroky zopakujeme. Nakonec vzniklý dort ozdobíme dle fantazie - jedlé květiny, ovoce, makronky, čokoládové bonbony.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit