Moderní malino-čokoládový cheesecake

Moderní malino-čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto:        

  • 300 g Oreo sušenek (přibližně 30 ks)

  • 90 g másla

Náplň:               

  • 500 g sýru Philadephia

  • 50 g cukru

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 360 ml smetany ke šlehání

  • 150 g kvalitní hořké čokolády

Ganáž z hořké čokolády a malin

  • 180 g hořké čokolády

  • 120 ml smetany ke šlehání

  • 3 lžičky rozemletých sušených malin

           Zdobení dle fantazie

 

 

 

Postup:

Těsto

Rozdrtíme celé Oreo sušenky na jemno. Rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě při středním výkonu a spojíme s rozdrcenými sušenkami na kompaktní hmotu. Tu rozprostřeme na pečící papír v souvislé vrstvě na jeden velký plech případně na dva malé (dle velikosti dortu a tvaru). Necháme vychladnout v ledničce přibližně hodinu. Po ztuhnutí ostrým nožem vykrojíme 2 stejné pláty požadovaného tvaru - srdce - dle šablony.

 

Náplň

Pro přípravu náplně na cheesecake smícháme změklý sýr Philadephia, cukr, vanilkový extrakt elektrickým šlehačem do krémové, nadýchané konzistence. V jiné míse vyšleháme šlehačku do tuha. Rozpustíme čokoládu v mikrovlnné troubě při středním výkonu (mícháme pravidelně po 20 s dokud není čokoláda zcela rozpuštěná). Lehce zchladlou čokoládu smícháme s hmotou ze sýru Philadephia. Nakonec po částech přidáme ke šlehačce, dokud nebude hmota zcela hladká. Až je hmota zcela smíchaná, naplníme s ní velký cukrářský sáček s kruhovou špičkou (Wilton no.2). Dáme na chvíli do lednice, lehce ztuhnout.

 

Ganáž

Ohřejeme šlehačku v mikrovlnné troubě při středním výkonu dokud nezačne vřít, okolo 1 minuty. Čokoládu přelijeme vařící smetanou, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 5 minut odležet. Poté fólii odstraníme a smícháme čokoládu se smetanou dohladka. Nakonec přidáme rozdrcené maliny a opět dobře promícháme.

 

Sestavení dortu    

Pod první plát těsta dáme trochu ganáže, aby se nepohyboval po podložce. Poté polovinu ganáže rozprostřeme po celém povrchu. Cukrářským sáčkem tvoříme koncentrické tečky těsta po celém povrchu. Jemně položíme druhý plát těsta na první a výše uvedené kroky zopakujeme. Nakonec vzniklý dort ozdobíme dle fantazie - jedlé květiny, ovoce, makronky, čokoládové bonbony.

 

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit