0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Moderní malino-čokoládový cheesecake

Moderní malino-čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto:        

  • 300 g Oreo sušenek (přibližně 30 ks)

  • 90 g másla

Náplň:               

  • 500 g sýru Philadephia

  • 50 g cukru

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 360 ml smetany ke šlehání

  • 150 g kvalitní hořké čokolády

Ganáž z hořké čokolády a malin

  • 180 g hořké čokolády

  • 120 ml smetany ke šlehání

  • 3 lžičky rozemletých sušených malin

           Zdobení dle fantazie

 

 

 

Postup:

Těsto

Rozdrtíme celé Oreo sušenky na jemno. Rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě při středním výkonu a spojíme s rozdrcenými sušenkami na kompaktní hmotu. Tu rozprostřeme na pečící papír v souvislé vrstvě na jeden velký plech případně na dva malé (dle velikosti dortu a tvaru). Necháme vychladnout v ledničce přibližně hodinu. Po ztuhnutí ostrým nožem vykrojíme 2 stejné pláty požadovaného tvaru - srdce - dle šablony.

 

Náplň

Pro přípravu náplně na cheesecake smícháme změklý sýr Philadephia, cukr, vanilkový extrakt elektrickým šlehačem do krémové, nadýchané konzistence. V jiné míse vyšleháme šlehačku do tuha. Rozpustíme čokoládu v mikrovlnné troubě při středním výkonu (mícháme pravidelně po 20 s dokud není čokoláda zcela rozpuštěná). Lehce zchladlou čokoládu smícháme s hmotou ze sýru Philadephia. Nakonec po částech přidáme ke šlehačce, dokud nebude hmota zcela hladká. Až je hmota zcela smíchaná, naplníme s ní velký cukrářský sáček s kruhovou špičkou (Wilton no.2). Dáme na chvíli do lednice, lehce ztuhnout.

 

Ganáž

Ohřejeme šlehačku v mikrovlnné troubě při středním výkonu dokud nezačne vřít, okolo 1 minuty. Čokoládu přelijeme vařící smetanou, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 5 minut odležet. Poté fólii odstraníme a smícháme čokoládu se smetanou dohladka. Nakonec přidáme rozdrcené maliny a opět dobře promícháme.

 

Sestavení dortu    

Pod první plát těsta dáme trochu ganáže, aby se nepohyboval po podložce. Poté polovinu ganáže rozprostřeme po celém povrchu. Cukrářským sáčkem tvoříme koncentrické tečky těsta po celém povrchu. Jemně položíme druhý plát těsta na první a výše uvedené kroky zopakujeme. Nakonec vzniklý dort ozdobíme dle fantazie - jedlé květiny, ovoce, makronky, čokoládové bonbony.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit