Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Moldavské placky s máslovou dýní

Dýně se hodí pro všechny příležitosti – jemná chuť je předurčuje pro použití do sladkých i slaných receptů a zářivá barva vám vždycky zvedne náladu! 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Opékání 0:20
Koláč

Ingredience

    • 500g dýně (máslové či muškátové), oloupané, zbavené semen a nastrouhané nahrubo
    • 250g krupicového cukru (nebo méně, podle chuti)
    • 2 lžíce slunečnicového oleje (nebo víc, podle potřeby)
    • řecký jogurt k podávání

    NA TĚSTO

    • 125g kefíru, podmáslí nebo syrovátky
    • 1/4 lžíce slunečnicového oleje
    • 1/4 lžíce bílého vinného octa
    • 1/4 lžíce krupicového cukru
    • 1/4 lžičky soli
    • 175g hladké mouky + navíc na poprášení
    • necelá 1/2 lžičky jedlé sody 

Příprava jídla

1 Nastrouhanou dýni promíchejte v míse s cukrem a nechte stát, zatímco budete připravovat těsto. Ve velké míse prošlehejte vidličkou kefír (podmáslí nebo syrovátku), olej, ocet, cukr a sůl.

2 Mouku prosejte s jedlou sodou, pak ji znovu prosejte k ochucenému kefíru a propracujte. Těsto by mělo být měkké a nadýchané. Je-li těsto lepivé, silně pomoučněte vál a pak na něm těsto prohněťte, aby přijalo další mouku. Správně připravené těsto se vám nebude lepit na ruce, ale bude měkké. Těsto rozdělte na 4 díly a na pořádně pomoučněném válu je po jednom rozválejte na kola o průměru 20cm.

3 Na plátu těsta rozprostřete část oslazené dýně. Pak vezměte na jednom místě okraj těsta a přeložte ho do středu, potom vezměte okraj předchozího skladu a opět ho přeložte směrem do středu, pokračujte po celém obvodu (cílem je utvořit alespoň 7 skladů, aby náplň držela uvnitř). Placka by teď měla připomínat zploštěný měšec. Všechny cípy uprostřed důkladně přitiskněte, pak povrch ,měšce‘ lehce poprašte moukou a zploštěte pomocí válečku. Zopakujte se zbývajícími plackami.

4 Připravené placky opečte v pánvi na slunečnicovém oleji dozlatohněda. Můžete je také potřít olejem a opéct pod grilem. Podávejte doplněné řeckým jogurtem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

Pizza ze špagetové dýně

Dýňové špagety se slaninou a sýrem

Dýně ve všech podobách aneb nejlepší dýňové recepty

Dýňové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář