Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Vyměňte letos obligátního kapra za mořskou rybu, v kombinaci s nasládlou nádivkou má šmrnc! 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 4 filety ze 2 menších mořských vlků
    • 50g másla
    • snítky tymiánu na ozdobení
    • 1 citron, na klínky, k podávání

    NA NÁDIVKU

    • 1 lžíce másla
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1/2 lžičky mletého nového koření
    • malý svazek tymiánu, lístky odrhnuté a nasekané
    • 1/4 lžičky mletého bílého pepře
    • mořská sůl
    • 50g sušených nedoslazovaných brusinek, přepůlených
    • 1 červené jablko, neoloupané a nastrouhané nahrubo
    • 100g mletých loupaných mandlí
    • 2 lžíce citronové šťávy 

Příprava jídla

1 Na nádivku v pánvi na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek asi 4 minuty, až změknou. Přimíchejte nové koření, tymián, pepř a špetku soli a opékejte ještě 5 minut. Přidejte brusinky, jablko a mandle a míchejte dalších 4–5 minut, až bude směs bez šťávy a lepkavá. Vypněte, přidejte citronovou šťávu a nechte vychladnout. (Lze připravit až 2 dny předem.)

2 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C. Ryby osolte. Na pracovní plochu na pečicí papír položte jeden filet mořského vlka kůží dolů. Pokryjte přiměřenou částí nádivky. Zakryjte druhým filetem kůží nahoru. Svažte provázkem, poklaďte máslem a ozdobte vždy snítkou tymiánu. Zabalte do pečicího papíru a potom do alobalu (alobal by se neměl dotýkat ryby, aby se na něj nepřilepila). Opakujte se zbytkem. (Lze připravit až den předem.)

3 Zabalené ryby rozložte na plech a pečte 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočívat. Pak opatrně otevřete, každý balíček rozdělte napůl a podávejte se salátem z kapustiček a celerovou kaší a dílky citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevetový koktejl s křenovým krémem

Pórková polévka s petrželkou a krutony

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Barevné a svěží stědrovečerní menu

30 receptů s rybami a mořskými plody

REKLAMA

Přidat komentář