0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 23 g
Tuky 50 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačina po italsku. Není, co zkazit - k mozzarelle a bazalce přidejte osmažené sendviče.

Suroviny

8
toastový chléb bílý
mozzarella 150 g
na 4 plátky
bazalka 8
velké
mouka pšeničná hladká 2 PL
osolená, opepřená
vejce 2 ks
mléko 1 PL
rostlinný olej
na smažení a vymazání mísy
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Formičkou nebo větším hrnečkem (o průměru asi 10 cm) vykrojte z toustů kolečka. Na čtyři z nich položte list bazalky, pak plátek mozzarelly, nakonec zase list bazalky. Osolte, opepřete, přiklopte zbylými kolečky a přimáčkněte.

2 V misce prošlehejte vejce s mlékem a lehce je osolte a opepřete. Mouku nasypte na talíř, sendviče v ní lehce obalte a pak je ponořte do ušlehaných vajec.

3 Rozpalte pánev, nalijte na ni dvě lžíce oleje. Osmažte sendviče tři minuty na každé straně, až jsou křupavé a zlatavé. Nakonec posypte mořskou solí.

 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit