Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 23 g
Tuky 50 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačina po italsku. Není, co zkazit - k mozzarelle a bazalce přidejte osmažené sendviče.

Související recepty

Suroviny

8
toastový chléb bílý
na 4 plátky
bazalka 8
velké
osolená, opepřená
vejce 2 ks
rostlinný olej
na smažení a vymazání mísy
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

1 Formičkou nebo větším hrnečkem (o průměru asi 10 cm) vykrojte z toustů kolečka. Na čtyři z nich položte list bazalky, pak plátek mozzarelly, nakonec zase list bazalky. Osolte, opepřete, přiklopte zbylými kolečky a přimáčkněte.

2 V misce prošlehejte vejce s mlékem a lehce je osolte a opepřete. Mouku nasypte na talíř, sendviče v ní lehce obalte a pak je ponořte do ušlehaných vajec.

3 Rozpalte pánev, nalijte na ni dvě lžíce oleje. Osmažte sendviče tři minuty na každé straně, až jsou křupavé a zlatavé. Nakonec posypte mořskou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín