Svačina po italsku. Není, co zkazit - k mozzarelle a bazalce přidejte osmažené sendviče.
Suroviny
8
toastový chléb bílý
mozzarella
150
g
na 4 plátky
bazalka
8
velké
osolená, opepřená
vejce
2
ks
mléko
1
PL
rostlinný olej
na smažení a vymazání mísy
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Formičkou nebo větším hrnečkem (o průměru asi 10 cm) vykrojte z toustů kolečka. Na čtyři z nich položte list bazalky, pak plátek mozzarelly, nakonec zase list bazalky. Osolte, opepřete, přiklopte zbylými kolečky a přimáčkněte.
2 V misce prošlehejte vejce s mlékem a lehce je osolte a opepřete. Mouku nasypte na talíř, sendviče v ní lehce obalte a pak je ponořte do ušlehaných vajec.
3 Rozpalte pánev, nalijte na ni dvě lžíce oleje. Osmažte sendviče tři minuty na každé straně, až jsou křupavé a zlatavé. Nakonec posypte mořskou solí.