Mrazený cheesecake

Mrazený cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

200 g syru Philadelphia original

3 vajíčka ( žĺtky a bielky zvlášť ) - čo najčerstvejšie

150 g cukru ( Používam hnedý kryštálový, ale dá sa použiť akýkoľvek .)

300 ml smotany na šľahanie 33%

1 balíček vanilkového cukru

štipka soli

8 ks Digestive keksov ( Ideálne z IKEA )

1/ Poriadne vymiešam Philadelphiu so žĺtkami a cukrom do bledej peny v nádobe č.1.

2/ Smotanu s vanilkovým cukrom a štipkou soli vymiešam v nádobe č.2.

3/ Z bielkov vymiešam tuhý sneh v nádobe č.3.

4/ 4 ks Digestive keksov zmixujem na jemo a posypem nimi dno tortovej formy

5/ Opatrne postupne ručne zmiešam obsah nádob č. 1, 2, a 3, aby vznikla nadýchaná hmota.

6/ Hmotu premiestnim do keksami vysypanej formy.

7/ Zostávajúce 4 ks Digestive keksy rozmixujem na jemno a posypem nimi vrch dezertu.

8/ Celé dám mraziť do mrazáku aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc. Vymrazím aj servírovaciu misu a taniere.

 

 

Autor: oli oko

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit