Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4991 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 449 g
Tuky 298 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá mrkvová buchta na plech nabízí rafinovaný způsob, jak do dezertu pronést zeleninu, aniž by nad ní někdo ohrnoval nos. Je vláčná, voňavá a připravíte jí raz dva. Pokud chcete, můžete ji vylepšit ještě rozinkami nebo kandovaným ovocem. Případně polít čokoládovou či cukrovou polevou.

Suroviny

mrkev 400 g
mouka celozrnná 280 g
(nebo 50 g Jizerka, 50 g jáhlová nativní, 90 g pohanková krupice, 90 g kukuřičná polohrubá)
vejce 2 ks
olej 150 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
třtinový cukr 200 g
lískové oříšky 2 hrsti
tuk
na vymazání plechu
mouka
na vysypání plechu

Postup

1

Mrkev oškrábejte a najemno nastrouhejte. V míse promíchejte celozrnnou mouku s vejci, mlékem, olejem, kypřícím práškem do pečiva, třtinovým cukrem, oříšky a mrkví.

2

Vzniklé těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu (nebo vyloženým pečícím papírem). Pečte na 180 °C, dokud se buchta nebude odlepovat od okrajů. Jestli je buchta propečená ověřte ještě špejlí.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

Apetit magazín

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....