0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 119
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4212 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 546 g
Tuky 140 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 300 g
mrkev 2 ks
dle preference
vejce 2 ks
krystalový cukr 150 g
olej 100 ml
mléko 250 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
kakao 2 PL
rum 1 PL
sůl špetka
Náplň
vejce 1 ks
tvaroh měkký 500 g
lze použít tvrdý zředěný mlékem
vanilkový cukr 1 ks
máslo
na vymazání plechu
kokos
strouhaný, na vysypání plechu

Postup

1

Dvě vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli, přilijeme olej a rum.

2

Přidáme nastrouhanou mrkev. Vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Mléko přiléváme podle konzistence - mělo by vzniknout těsto, které pohodlně vlijeme na plech, ale ne moc řídké.

3

Plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Tvaroh ušleháme se zbylým vejcem a vanilkovým cukrem. Náplň pokládáme na těsto lžičkou, aby vznikla mřížová struktura nebo jiné tvary. Pokud si chceme více vyhrát, použijeme zdobičku a vytvoříme jakékoli ornamenty - kytičky, nápis... vše záleží jen na naší fantazii.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut - poznáme podle toho, že se těsto nelepí na špejli.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: zuz_anka

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit