Mrkvová buchta s tvarohem tvoří chuťový kontrast sladkého moučníku s jemně nakyslým tvarohem. Je rychlá a navíc díky nastrouhané mrkvi také krásně vláčná. Zkrátka ideální moučník pro nečekanou návštěvu i jako jednoduchý dezert k odpolední kávě. Pokud máte rádi ořechy, nebojte se je do těsta přisypat. Recept to obohatí o další chuťový prvek.
Suroviny
Postup
Dvě vejce ušlehejte s cukrem a špetkou soli, přilijte olej a rum.
Přidejte nastrouhanou mrkev. Vmíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Mléko přilévejte podle konzistence – mělo by vzniknout těsto, které pohodlně vlijete na plech, ale ne moc řídké.
Plech vymažte máslem a vysypte kokosem. Tvaroh ušlehejte se zbylým vejcem a vanilkovým cukrem. Náplň pokládejte na těsto lžičkou, aby vznikla mřížová struktura nebo jiné tvary. Pokud si chcete více vyhrát, použijte zdobičku a vytvořte jakékoli ornamenty – kytičky, nápis atd. Vše záleží jen na naší fantazii.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Upečenou buchtu poznáte podle toho, že se těsto nelepí na špejli.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com