Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Mrkvový cheesecake

Popis receptu: 

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda si udělat "mrkváč" nebo cheesecake, tak tohle je výborná kombinace, jak zvládnout obojí naráz! :) Vláčný mrkvový korpus s cheesecakem a krémem se vám doslova rozplynou na jazyku. A výsledné mramorování zaujme jistě nejedno oko milovníka sladkého :)

Autor: Eliška Petríková
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 kusů
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na formu o průměru 28 cm

    Cheesecake:

    • 525g Philadelphie
    • 120g cukru
    • 2 větší vejce

    Mrkvový korpus:

    • 350g hladké mouky
    • 1 lžička jedlé sody
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky soli
    • 2 lžičky skořice
    • 320g cukru
    • 4 větší vejce
    • 320ml slunečnicového oleje
    • 360g najemno nastrouhané mrkve
    • 100g vlašských nebo pekanových ořechů

    Krém:

    • 200g creme fraiche
    • 200g smetany 33%
      40g moučkvého cukru

    Karamelizované ořechy:

    • 12 pekanových ořechů
    • cukr moučka na obalení
    • olej na smažení

Příprava jídla

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Na cheesecake: V robotu smíchejte Philadelphii s cukrem a asi dvě minuty nechte promíchávat, dokud nebude vše hladké. Postupně přidejte jedno vejce a pak druhé a prošlehejte dohladka.
  3. Na mrkvový korpus: Do větší mísy prosejte mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, bude to trvat tak 5 minut. Následně pomalu zašlehávejte olej a mixujte tak dlouho, dokud není veškerý olej zapracovaný. Přidejte mrkev a zamíchejte. Ořechy nahrubo nasekejte a přisypte k suchým ingrediencím a zamíchejte je do mouky. K mouce přilijte pěnu z vajec a oleje a vše vymíchejte do hustšího těsta. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
  4. Sesazení cheesecaku: 2/3 těsta nalijte do pečícím papírem vyložené dortové formy. Na těsto nalijte polovinu cheesecakové směsi. Pokračujte se zbylou třetinou těsta a dokončete cheesekovou směsí. Pečte v troubě 70 - 80 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji hlídat. Nejlepší test je když s dortovou formou lehce zatřesete a střed cheesecaku se lehce zachvěje, pak je cheesecake hotový. :)
  5. Po upečení nechte vychladnout na pokojovou teplotu a následně dobře vychladtě v ledničce, nejlépe do druhého dne. 
  6. Na karamelizované ořechy: V menším rendlíku přiveďte vodu k varu. Vhoďte ořechy a povařte je 3 minuty. Poté je slijte a vhoďte do uzavíratelné krabičky s moučkovým cukrem. Krabičku zavřete a pořádně protřepte, dokud ořechy nejsou zcela obalené cukrem. V menším rendlíku rozpalte olej a ořechy do něj vložte. Ořechy smažte do hněda, aby veškerý cukr na nich zkaramelizoval. Ořechy klesnou na dno, proto je potřeba je otáčet. Po usmažení vyjměte a nechte vystydnout na dřevěném prkýnku.
  7. Na krém: V míse společně vymixujte creme fraiche, smetanu a cukr dotuha. 
  8. Dokončení: Povrch cheesecaku potřete krémem a ozdobte karamelizovanými ořechy.
REKLAMA

Přidat komentář