0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvový cheesecake

Mrkvový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na formu o průměru 28 cm

Cheesecake:

  • 525g Philadelphie
  • 120g cukru
  • 2 větší vejce

Mrkvový korpus:

  • 350g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky skořice
  • 320g cukru
  • 4 větší vejce
  • 320ml slunečnicového oleje
  • 360g najemno nastrouhané mrkve
  • 100g vlašských nebo pekanových ořechů

Krém:

  • 200g creme fraiche
  • 200g smetany 33%
    40g moučkvého cukru

Karamelizované ořechy:

  • 12 pekanových ořechů
  • cukr moučka na obalení
  • olej na smažení
  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Na cheesecake: V robotu smíchejte Philadelphii s cukrem a asi dvě minuty nechte promíchávat, dokud nebude vše hladké. Postupně přidejte jedno vejce a pak druhé a prošlehejte dohladka.
  3. Na mrkvový korpus: Do větší mísy prosejte mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, bude to trvat tak 5 minut. Následně pomalu zašlehávejte olej a mixujte tak dlouho, dokud není veškerý olej zapracovaný. Přidejte mrkev a zamíchejte. Ořechy nahrubo nasekejte a přisypte k suchým ingrediencím a zamíchejte je do mouky. K mouce přilijte pěnu z vajec a oleje a vše vymíchejte do hustšího těsta. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
  4. Sesazení cheesecaku: 2/3 těsta nalijte do pečícím papírem vyložené dortové formy. Na těsto nalijte polovinu cheesecakové směsi. Pokračujte se zbylou třetinou těsta a dokončete cheesekovou směsí. Pečte v troubě 70 - 80 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji hlídat. Nejlepší test je když s dortovou formou lehce zatřesete a střed cheesecaku se lehce zachvěje, pak je cheesecake hotový. :)
  5. Po upečení nechte vychladnout na pokojovou teplotu a následně dobře vychladtě v ledničce, nejlépe do druhého dne. 
  6. Na karamelizované ořechy: V menším rendlíku přiveďte vodu k varu. Vhoďte ořechy a povařte je 3 minuty. Poté je slijte a vhoďte do uzavíratelné krabičky s moučkovým cukrem. Krabičku zavřete a pořádně protřepte, dokud ořechy nejsou zcela obalené cukrem. V menším rendlíku rozpalte olej a ořechy do něj vložte. Ořechy smažte do hněda, aby veškerý cukr na nich zkaramelizoval. Ořechy klesnou na dno, proto je potřeba je otáčet. Po usmažení vyjměte a nechte vystydnout na dřevěném prkýnku.
  7. Na krém: V míse společně vymixujte creme fraiche, smetanu a cukr dotuha. 
  8. Dokončení: Povrch cheesecaku potřete krémem a ozdobte karamelizovanými ořechy.
Autor: Elipe

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč