Mrkvový fit cheesecake

Mrkvový fit cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (21)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

80g celozrnné mouky ( dala jsem 40g žitné a 40g pšeničné)

1 vejce

40g třtinového cukru

1 balíček třtinového cukru karamelového

60ml rostlinného oleje 

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 prášku do pečiva

100g nastrouhané mrkve

60 g mletých ořechů ( dala jsem mandle a vlašské ořechy)

špetka soli a lžička skořice

Náplň:

300g sýru philadelphia light (měla jsem 125 light a 175 balace )

250g polotučného tvarohu

4 vejce

3 lžíce třtinového cukru

1 balíček vanilkového cukru

2 lžíce citrónové šťávy

Zdobení:

tvaroh 100g

1 balíček vanilkový cukr

Nejdříve si připavíme korpus.

V míse rozšlehám vejce s cukrem do pěny.

Posupně přidávám olej za stálého pomalého šlehání.

Poté přeseji mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou, špetkou soli, skořicí a vmíchám do mísy.

Nakonec přidám jemně nastrouhanou mrkev a namleté ořechy a vše dobře promíchám a naleji do dortové formy vyložené pečícím papírem.

Do předehřáté trouby na 180 stupňů vložím korpus a peču zrhuba 10 minut.

Poté dám korpus vychladnout a mezitím si připravím sýrovou vrstvu.

Do mísy dám 4 vejce a opět je vyšlehám s cukrem. 

Postupně přidávám 300g sýru a 250g tvarohu.

Nakonec přidám citrónovou štávu a vše dobře rozmíchám.

Na vychladlý korpus naleji sýrovou vrstvu a dám do trouby( 180 stupňů) na 10 minut a poté teplotu snížím na 130 stupňů a peču dalších 50-60 minut.

Vychladlý cheesecake potřu tvarohem, který si rozšlehám s cukrem a dozdobím ořechy a mrkví a můžu podávat.

Dobrou chuť!

 

Autor: Mischhaela

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit