0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvový fit cheesecake

Mrkvový fit cheesecake

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3897 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 383 g
Tuky 202 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka celozrnná 80 g
vejce 1 ks
třtinový cukr 40 g
plus balíček karamelového třtinového cukru
rostlinný olej 60 ml
jedlá soda 0.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
mrkev 100 g
strouhaná
vlašské ořechy 60 g
mleté, lze nahradit mandlemi nebo jinými ořechy
sůl
skořice 1 ČL
Náplň
krémový sýr 300 g
tvaroh 250 g
polotučný
vejce 4 ks
třtinový cukr 3 PL
vanilkový cukr 1 bal
citronová štáva 2 PL
Zdobení
tvaroh 100 g
vanilkový cukr 1 bal

Postup

1

Nejdříve si připavíme korpus.

  • V míse rozšlehám vejce s cukrem do pěny.
  • Posupně přidávám olej za stálého pomalého šlehání.
  • Poté přeseji mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou, špetkou soli, skořicí a vmíchám do mísy.
  • Nakonec přidám jemně nastrouhanou mrkev a namleté ořechy a vše dobře promíchám a naleji do dortové formy vyložené pečícím papírem.
2

Do předehřáté trouby na 180 stupňů vložím korpus a peču zrhuba 10 minut. Poté dám korpus vychladnout a mezitím si připravím sýrovou vrstvu.

  • Do mísy dám 4 vejce a opět je vyšlehám s cukrem. 
  • Postupně přidávám 300g sýru a 250g tvarohu.
  • Nakonec přidám citrónovou štávu a vše dobře rozmíchám.
3

Na vychladlý korpus naleji sýrovou vrstvu a dám do trouby( 180 stupňů) na 10 minut a poté teplotu snížím na 130 stupňů a peču dalších 50-60 minut.

4

Vychladlý cheesecake potřu tvarohem, který si rozšlehám s cukrem a dozdobím ořechy a mrkví a můžu podávat.

Dobrou chuť!

Autor: Mischhaela

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit