Mrkvový fit cheesecake

Mrkvový fit cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

80g celozrnné mouky ( dala jsem 40g žitné a 40g pšeničné)

1 vejce

40g třtinového cukru

1 balíček třtinového cukru karamelového

60ml rostlinného oleje 

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 prášku do pečiva

100g nastrouhané mrkve

60 g mletých ořechů ( dala jsem mandle a vlašské ořechy)

špetka soli a lžička skořice

Náplň:

300g sýru philadelphia light (měla jsem 125 light a 175 balace )

250g polotučného tvarohu

4 vejce

3 lžíce třtinového cukru

1 balíček vanilkového cukru

2 lžíce citrónové šťávy

Zdobení:

tvaroh 100g

1 balíček vanilkový cukr

Nejdříve si připavíme korpus.

V míse rozšlehám vejce s cukrem do pěny.

Posupně přidávám olej za stálého pomalého šlehání.

Poté přeseji mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou, špetkou soli, skořicí a vmíchám do mísy.

Nakonec přidám jemně nastrouhanou mrkev a namleté ořechy a vše dobře promíchám a naleji do dortové formy vyložené pečícím papírem.

Do předehřáté trouby na 180 stupňů vložím korpus a peču zrhuba 10 minut.

Poté dám korpus vychladnout a mezitím si připravím sýrovou vrstvu.

Do mísy dám 4 vejce a opět je vyšlehám s cukrem. 

Postupně přidávám 300g sýru a 250g tvarohu.

Nakonec přidám citrónovou štávu a vše dobře rozmíchám.

Na vychladlý korpus naleji sýrovou vrstvu a dám do trouby( 180 stupňů) na 10 minut a poté teplotu snížím na 130 stupňů a peču dalších 50-60 minut.

Vychladlý cheesecake potřu tvarohem, který si rozšlehám s cukrem a dozdobím ořechy a mrkví a můžu podávat.

Dobrou chuť!

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit