0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny se zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 168
Do hodiny Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 346 g
Tuky 60 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychle a snadno připravený moučník. Podávejte třeba se zavařeninou, ke snídani nebo k odpolední kávě.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
lze nahradit polohrubou moukou
cukr 160 g
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
sůl 0.5 ČL
vejce 2 ks
velká
zakysaná smetana 200 g
mléko 160 ml
vanilkový extrakt 1 PL

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Smíchejte 250 g hladké či polohrubé mouky, 160 g cukru, 2 lžičky jedlé sody, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ lžičky soli.

2

Zvlášť prošlehejte 2 velká vejce s 200 g zakysané smetany dohladka, vešlehejte 160 ml mléka a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vařečkou vmíchejte suchou směs.

3

Pečte ve formičkách 18 minut, aby vršky byly světle hnědé a špejle vyšla s pár vlhkými drobky. Jezte pocukrované a/nebo se zavařeninou.

Související články

Muffiny 10× jinak
  • Zajímavosti

Muffiny 10× jinak

Muffiny můžete ochucovat podle své fantazie nebo se inspirovat našimi deseti nápady. Co takhle bábovičky bezlepkové s brusinkami, kakaové s hruškou, perníkové nebo osvěžující citronové s mákem? Je to jen na vás. V zářijovém Apetitu vám k...
Jakou formu použít na muffiny
  • Tipy a triky

Jakou formu použít na muffiny

Těsto na muffiny se dá upéct v jakékoli pečicí nádobě. Podle tvaru a velikosti stačí jen upravit dobu pečení. Jaké jsou typické formy?...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit