Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mumie k nakousnutí

Ať už máte rádi Halloween, nebo ne, mumie z křehkého těsta vás budou bavit! Pokud nejste na sladké, vynechte z těsta  cukr, mumie potřete místo marmelády omáčkou na pizzu a na oči použijte nakrájené plněné olivy.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 24 mumií podle velikosti
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení těsta
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 260 g hladké mouky
    • 1 větší špetka soli
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 220 g másla, studeného a nakrájeného
    • na kostičky
    • 120 g tučné zakysané smetany
    • 1 velká sklenice tužšího višňového džemu (nebo malinového bez peciček)
    • 1 rozšlehané vejce na potření
    • jedlá cukrová očka (hotová prodávají cukrářské potřeby) nebo seříznuté plátky z lékořicových minibonbonů (tak jsme postupovali my, použili jsme Haribo Mini Color–Rado)

Příprava jídla

1 Smíchejte v míse metličkou hladkou mouku, sůl a cukr. Do mouky přidejte máslo a prsty zpracujte do konzistence drobenky. Přidejte zakysanou smetanu a pomocí vidličky a později rukou zapracujte do těsta, až vznikne hladká hmota. Těsto rozdělte na dva díly, každý díl zploštěte do tvaru disku (bude se tak později snáze rozvalovat), zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do ledničky.

2 Vyndejte těsto z lednice, nechte je pár minut povolit. První díl rozválejte na obdélník, okraje odřízněte, aby byl obdélník co nejpravidelnější. Pak obdélník rozřežte na obdélníčky zhruba 10 cm dlouhé a 3 cm široké. Zbylý díl těsta také rozválejte a rozřežte na užší proužky. Do středu každého obdélníčku dejte trochu džemu, okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a pomocí proužků vytvořte typické mumiové fačování, přebývající těsto odřízněte a konec proužku dobře přitiskněte k obdélníčku. Pak vejcem potřete i proužky nahoře.

3 Dejte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte cca 20 minut. Pokud mumie rychle tmavnou, přikryjte je alobalem.

Vyndejte z trouby, nechte lehce vychladnout, následně vtiskněte mumiím očka.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář