Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mumie k nakousnutí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na cca 24 mumií podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 300 g
Tuky 217 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už máte rádi Halloween, nebo ne, mumie z křehkého těsta vás budou bavit! Pokud nejste na sladké, vynechte z těsta  cukr, mumie potřete místo marmelády omáčkou na pizzu a na oči použijte nakrájené plněné olivy.

Náš tip: Připravte si také netopýří krekry a pomazánku z červené řepy podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

sůl 1 špetka
větší
máslo 220 g
studené, na kostičky
višňový džem 1 kelímek
tužší, (nebo malinový bez peciček)
vejce 1 ks
rozšlehané
jedlá cukrová očka (hotová prodávají cukrářské potřeby), lze nahradit seříznutými plátky z lékořicových minibonbonů (my použili Haribo mini color-rado)

Postup

1

Smíchejte v míse metličkou hladkou mouku, sůl a cukr. Do mouky přidejte máslo a prsty zpracujte do konzistence drobenky. Přidejte zakysanou smetanu a pomocí vidličky a později rukou zapracujte do těsta, až vznikne hladká hmota.

2

Těsto rozdělte na dva díly, každý díl zploštěte do tvaru disku (bude se tak později snáze rozvalovat), zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do ledničky.

3

Vyndejte těsto z lednice, nechte je pár minut povolit. První díl rozválejte na obdélník, okraje odřízněte, aby byl obdélník co nejpravidelnější.

4

Pak obdélník rozřežte na obdélníčky zhruba 10 cm dlouhé a 3 cm široké. Zbylý díl těsta také rozválejte a rozřežte na užší proužky. Do středu každého obdélníčku dejte trochu džemu, okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a pomocí proužků vytvořte typické mumiové fačování, přebývající těsto odřízněte a konec proužku dobře přitiskněte k obdélníčku. Pak vejcem potřete i proužky nahoře.

5

Dejte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte cca 20 minut. Pokud mumie rychle tmavnou, přikryjte je alobalem.

6

Vyndejte z trouby, nechte lehce vychladnout, následně vtiskněte mumiím očka.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč