Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mumie k nakousnutí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na cca 24 mumií podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 300 g
Tuky 217 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už máte rádi Halloween, nebo ne, mumie z křehkého těsta vás budou bavit! Pokud nejste na sladké, vynechte z těsta  cukr, mumie potřete místo marmelády omáčkou na pizzu a na oči použijte nakrájené plněné olivy.

Náš tip: Připravte si také netopýří krekry a pomazánku z červené řepy podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

sůl 1 špetka
větší
máslo 220 g
studené, na kostičky
višňový džem 1 kelímek
tužší, (nebo malinový bez peciček)
vejce 1 ks
rozšlehané
jedlá cukrová očka (hotová prodávají cukrářské potřeby), lze nahradit seříznutými plátky z lékořicových minibonbonů (my použili Haribo mini color-rado)

Postup

1

Smíchejte v míse metličkou hladkou mouku, sůl a cukr. Do mouky přidejte máslo a prsty zpracujte do konzistence drobenky. Přidejte zakysanou smetanu a pomocí vidličky a později rukou zapracujte do těsta, až vznikne hladká hmota.

2

Těsto rozdělte na dva díly, každý díl zploštěte do tvaru disku (bude se tak později snáze rozvalovat), zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do ledničky.

3

Vyndejte těsto z lednice, nechte je pár minut povolit. První díl rozválejte na obdélník, okraje odřízněte, aby byl obdélník co nejpravidelnější.

4

Pak obdélník rozřežte na obdélníčky zhruba 10 cm dlouhé a 3 cm široké. Zbylý díl těsta také rozválejte a rozřežte na užší proužky. Do středu každého obdélníčku dejte trochu džemu, okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a pomocí proužků vytvořte typické mumiové fačování, přebývající těsto odřízněte a konec proužku dobře přitiskněte k obdélníčku. Pak vejcem potřete i proužky nahoře.

5

Dejte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte cca 20 minut. Pokud mumie rychle tmavnou, přikryjte je alobalem.

6

Vyndejte z trouby, nechte lehce vychladnout, následně vtiskněte mumiím očka.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...