Nádivku podávejte k pečené krůtě, uplatní se však i jako samostatný chod s vařenými bramborami.
Suroviny
máslo
25
g
cibule
2
ks
najemno
jablko
1
ks
menší kyselejší, nahrubo nastrouhané
klobása vinná
800
g
vytlačené ze střívka
šalvěj
hrst
najemno, pár lístků nechte v celku
strouhanka
140
g
nebo najemno pokrájené starší housky
sůl
pepř
Postup
1
1 V hrnci nechte rozpustit máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli; trvá to pět minut. Pak přidejte nastrouhané jablko a krátce osmažte. Nechte vychladnout, dejte do mísy a přimíchejte ostatní suroviny. Osolte a opepřete.
2 Z hmoty vytvarujte šišku (jako sekanou), dejte ji na pekáč, pokryjte listy šalvěje a pečte 30-40 minut. Po upečení nádivku vyjměte, nakrájejte na plátky a podávejte spolu s krůtou.