Nadýchané bábovičky s citronovo-zázvorovým sirupem

Nadýchané bábovičky s citronovo-zázvorovým sirupem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 143 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dobrá zpráva: Tenhle skvělý dezert neobsahuje mléko.

Suroviny

sezamový olej
na vymazání formiček
margarín 60 g
např. např. značka Rapunzel, Vive Bio nebo Vitaquell
60 g
tmavý třtinový cukr
citronová štáva
z jednoho citronu
vejce 1 ks
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů, např. DM
zázvor (čerstvý) špetka
mletý
2 PL
pomerančový džem např. značka St. Dalfour, prodává např. Billa nebo Hypernova
2 PL
ovesný bionápoj
zázvor (čerstvý)
čerstvý
škrob 1 ČL
např. Amylon
med 2 PL
citron 4 plátky
citronová kůra
z jednoho citronu

Vymažte olejem čtyři formičky o objemu 150 ml a na dno každé z nich položte plátek citronu. Nastříhejte si z alobalu čtyři čtverce o hraně 15 cm.

Vyšlehejte margarín, cukr a jemně strouhanou citronovou kůru na nadýchaný krém; pak rozklepněte do směsi vejce a znovu prošlehejte. Přidejte mouku, mletý zázvor a kypřicí prášek a zapracujte gumovou stěrkou. V ovesném nápoji dobře rozmíchejte džem a spolu s jednou lžící citronové šťávy přidejte do směsi.

Rozdělte těsto do formiček a každou dobře uzavřete připraveným alobalem. Vložte formičky do napařovací nádoby, dobře přiklopte a vařte 25 minut. (Bábovičky také můžete péct v troubě předehřáté na 180 ºC. Formičky vložte do pekáče, zalijte do poloviny teplou vodou a pečte asi půl hodiny. Před koncem pečení vyzkoušejte, jestli zapíchnutou špejli vytáhnete suchou.)

V kastrůlku smíchejte kukuřičný škrob, lžíci citronové šťávy, 200 ml studené vody a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a do zhoustlé omáčky vmíchejte med a 2 lžíce zázvorové šťávy (získáte ji, když strouhaný zázvor vymačkáte na sítku). Podle chuti můžete dosladit dalším medem. Hotové bábovičky nožem uvolněte z formiček, vyklopte na talířky, zalijte teplou omáčkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Pomerančový džem se zázvorem můžete nahradit kumkvatovým od téže firmy nebo jakýmkoli pomerančovým džemem (prodává se i v biokvalitě).

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit