Dobrá zpráva: Tenhle skvělý dezert neobsahuje mléko.
Suroviny
Postup
Vymažte olejem čtyři formičky o objemu 150ml a na dno každé z nich položte plátek citronu. Nastříhejte si z alobalu čtyři čtverce o hraně 15cm.
Vyšlehejte margarín, cukr a jemně strouhanou citronovou kůru na nadýchaný krém; pak rozklepněte do směsi vejce a znovu prošlehejte. Přidejte mouku, mletý zázvor a kypřicí prášek a zapracujte gumovou stěrkou. V ovesném nápoji dobře rozmíchejte džem a spolu s jednou lžící citronové šťávy přidejte do směsi.
Rozdělte těsto do formiček a každou dobře uzavřete připraveným alobalem. Vložte formičky do napařovací nádoby, dobře přiklopte a vařte 25 minut. (Bábovičky také můžete péct v troubě předehřáté na 180ºC. Formičky vložte do pekáče, zalijte do poloviny teplou vodou a pečte asi půl hodiny. Před koncem pečení vyzkoušejte, jestli zapíchnutou špejli vytáhnete suchou.)
V kastrůlku smíchejte kukuřičný škrob, lžíci citronové šťávy, 200ml studené vody a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a do zhoustlé omáčky vmíchejte med a 2 lžíce zázvorové šťávy (získáte ji, když strouhaný zázvor vymačkáte na sítku). Podle chuti můžete dosladit dalším medem. Hotové bábovičky nožem uvolněte z formiček, vyklopte na talířky, zalijte teplou omáčkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC: Pomerančový džem se zázvorem můžete nahradit kumkvatovým od téže firmy nebo jakýmkoli pomerančovým džemem (prodává se i v biokvalitě).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Biomenu: Oslavte měsíc biopotravin(4 recepty )