0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1264 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 4 g
Tuky 108 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hermelín z olejové lázně potěší kdykoli, dochucující přísady můžete obměňovat podle nálady a stavu zásob ve spíži.

Suroviny

sýr s bílou plísní 4 ks
pepř
směs
nové koření
jalovec
možno nahradit oblíbeným kořením
cibule
červená
česnek
bobkový list
beraní rohy
možno nahradit chilli papričkami
slunečnicový olej

Postup

1

Hermelín nakrájíme na větší kusy, cibuli na tlustší kolečka.

2

Do dobře umyté a vysušené sklenice navrstvíme sýr, cibuli a ostatní zeleninu.

3

Přidáme koření a zalijeme kvalitním olivovým olejem, aby byl obsah zcela ponořen.

4

Sklenici uzavřeme a necháme 3 dny odstát při pokojové teplotě.

5

Podáváme s čerstvým pečivem. V chladničce můžeme uchovat cca týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit