Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nákyp s hráškem a slaninou

Přesvědčte se, že hrášek a slanina tvoří dokonalou harmonii nejenom ve vyhlášené polévce.

 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Z plechu

Ingredience

    • 350g mraženého hrášku, povoleného, nebo stejné množství vyloupaného čerstvého hrášku
    • 150g libovější slaniny, nakrájené na kostičky
    • 2 vejce + 2 žloutky
    • 250ml smetany na vaření
    • 30g strouhaného parmazánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • máslo na vymazání zapékacích misek
    • mletá sladká a pálivá paprika na poprášení

Příprava jídla

1 Hrášek povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě, propláchněte studenou vodou a nechte v cedníku okapat. Hrášek můžete mírně podrtit šťouchadlem na brambory.

2 Slaninu opečte dozlatova v pánvi, vyjměte děrovanou naběračkou a osušte na papírových utěrkách.

3 Předehřejte troubu na 200°C. Vejce a žloutky prošlehejte metlou. Vešlehejte smetanu a parmazán, pořádně opepřete a mírně osolte. Vmíchejte hrášek a slaninu. Rozdělte do 4 jednoporcových zapékacích nádobek vymazaných máslem.

4 Pečte 25 minut, aby vejce vyběhla a byla hotová. Podávejte teplé, poprášené paprikou podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsní řízky s hráškem a pestem

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

REKLAMA

Přidat komentář