0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 415 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 41 g
Tuky 23 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé, osvěžující a jednoduché nanuky, které si zamilujete!

Suroviny

avokádo 1 ks
zbavené pecky a oloupané
kiwi 2 ks
oloupané
400 ml
kokosová voda
limeta 1 ks
šťáva

1 Všechny ingredience rozmixujte v robotu či mixéru dohladka, semínka z kiwi mohou v textuře zůstat. Rozdělte do formiček na nanuky, vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.

NĚCO NAVÍC

  • Avokádo dodá texturu, limetka a kokosová voda osvěžení a kiwi s limetou příjemnou kyselost. Pokud vám nanuky připadají málo sladké, dolaďte je cukrem nebo libovolným sirupem dle chuti.
  • Použít můžete jakékoli zelené nebo bledé ovoce – skvělá budou jablka, přidat můžete klidně i okurku. Každé ovoce (či zelenina) dodá trochu jinou chuť. Principem je, aby ve směsi bylo něco, co dodá strukturu (banán, avokádo), chuť (sladkou i kyselou) a samozřejmě zelenou barvu!
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit