Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 415 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 41 g
Tuky 23 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé, osvěžující a jednoduché nanuky, které si zamilujete!

Suroviny

avokádo 1 ks
zbavené pecky a oloupané
kiwi 2 ks
oloupané
400 ml
kokosová voda
limeta 1 ks
šťáva

1 Všechny ingredience rozmixujte v robotu či mixéru dohladka, semínka z kiwi mohou v textuře zůstat. Rozdělte do formiček na nanuky, vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.

NĚCO NAVÍC

  • Avokádo dodá texturu, limetka a kokosová voda osvěžení a kiwi s limetou příjemnou kyselost. Pokud vám nanuky připadají málo sladké, dolaďte je cukrem nebo libovolným sirupem dle chuti.
  • Použít můžete jakékoli zelené nebo bledé ovoce – skvělá budou jablka, přidat můžete klidně i okurku. Každé ovoce (či zelenina) dodá trochu jinou chuť. Principem je, aby ve směsi bylo něco, co dodá strukturu (banán, avokádo), chuť (sladkou i kyselou) a samozřejmě zelenou barvu!
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit