Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 104 g
Tuky 42 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nanuk k snídani či svačině? Klidně! Nadupejte ho živinami - přidejte třeba jemné vločky, ovoce, jogurt, chia semínka nebo čaj matcha... Když ovšem přidáte k jogurtu trochu smetany nebo kokosového mléka, výsledek bude mnohem jemnější.

Související recepty

Suroviny

jablka 1 ks
zelené, kyselejší (nejlépe Granny Smith), na tenké plátky
citronová štáva 1 PL
mandlové mléko 250 ml
Na müsli
jablka 2 ks
zelená, nastrouhaná
ovesné vločky 45 g
jemné
kokos strouhaný 20 g
med 1 PL
mandle plátky 40 g
nasucho opražené
mandlové mléko 125 g

1 Jablko a citronovou šťávu smíchejte ve střední míse. Do nanukových stojacích formiček o objemu 80ml vložte po jednom plátku jablka a zalijte přiměřenou částí mandlového mléka. Dejte do mrazáku a nechte aspoň hodinu tuhnout.

2 Mezitím připravte müsli. Nastrouhaná jablka, vločky, kokos, med a lupínky smíchejte a zalijte 125 ml mandlového mléka. Dejte do lednice a nechte 30 minut chladit, vločky by měly změknout. Rozdělte müsli do formiček a vtiskněte dovnitř nanukové dřívko. Nechte zmrazit cca 4 hodiny do úplného zatuhnutí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit