Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 104 g
Tuky 42 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nanuk k snídani či svačině? Klidně! Nadupejte ho živinami - přidejte třeba jemné vločky, ovoce, jogurt, chia semínka nebo čaj matcha... Když ovšem přidáte k jogurtu trochu smetany nebo kokosového mléka, výsledek bude mnohem jemnější.

Suroviny

zelené, kyselejší (nejlépe Granny Smith), na tenké plátky
Na müsli
zelená, nastrouhaná
jemné
med 1 PL
mandle plátky 40 g
nasucho opražené

Postup

1

Jablko a citronovou šťávu smíchejte ve střední míse. Do nanukových stojacích formiček o objemu 80ml vložte po jednom plátku jablka a zalijte přiměřenou částí mandlového mléka. Dejte do mrazáku a nechte aspoň hodinu tuhnout.

2

Mezitím připravte müsli. Nastrouhaná jablka, vločky, kokos, med a lupínky smíchejte a zalijte 125 ml mandlového mléka. Dejte do lednice a nechte 30 minut chladit, vločky by měly změknout. Rozdělte müsli do formiček a vtiskněte dovnitř nanukové dřívko. Nechte zmrazit cca 4 hodiny do úplného zatuhnutí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín