Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 104 g
Tuky 42 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nanuk k snídani či svačině? Klidně! Nadupejte ho živinami - přidejte třeba jemné vločky, ovoce, jogurt, chia semínka nebo čaj matcha... Když ovšem přidáte k jogurtu trochu smetany nebo kokosového mléka, výsledek bude mnohem jemnější.

Suroviny

jablko 1 ks
zelené, kyselejší (nejlépe Granny Smith), na tenké plátky
citronová štáva 1 PL
mandlové mléko 250 ml
Na müsli
jablko 2 ks
zelená, nastrouhaná
ovesné vločky 45 g
jemné
kokos strouhaný 20 g
med 1 PL
mandle plátky 40 g
nasucho opražené
mandlové mléko 125 g

1 Jablko a citronovou šťávu smíchejte ve střední míse. Do nanukových stojacích formiček o objemu 80ml vložte po jednom plátku jablka a zalijte přiměřenou částí mandlového mléka. Dejte do mrazáku a nechte aspoň hodinu tuhnout.

2 Mezitím připravte müsli. Nastrouhaná jablka, vločky, kokos, med a lupínky smíchejte a zalijte 125 ml mandlového mléka. Dejte do lednice a nechte 30 minut chladit, vločky by měly změknout. Rozdělte müsli do formiček a vtiskněte dovnitř nanukové dřívko. Nechte zmrazit cca 4 hodiny do úplného zatuhnutí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit