Nanuk k snídani či svačině? Klidně! Nadupejte ho živinami - přidejte třeba jemné vločky, ovoce, jogurt, chia semínka nebo čaj matcha... Když ovšem přidáte k jogurtu trochu smetany nebo kokosového mléka, výsledek bude mnohem jemnější.
Suroviny
Postup
Jablko a citronovou šťávu smíchejte ve střední míse. Do nanukových stojacích formiček o objemu 80ml vložte po jednom plátku jablka a zalijte přiměřenou částí mandlového mléka. Dejte do mrazáku a nechte aspoň hodinu tuhnout.
Mezitím připravte müsli. Nastrouhaná jablka, vločky, kokos, med a lupínky smíchejte a zalijte 125 ml mandlového mléka. Dejte do lednice a nechte 30 minut chladit, vločky by měly změknout. Rozdělte müsli do formiček a vtiskněte dovnitř nanukové dřívko. Nechte zmrazit cca 4 hodiny do úplného zatuhnutí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů )