Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
2. 3. 2019
Not published! Narozeninový Red Velvet
Narozeninový Red Velvet


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

Nejdříve si uděláme lanýže. Smetanu s cukrem a máslem zahřejeme a na mírném plameni necháme rozpustit všechen cukr, poté stáhneme z plamene a přidáme nalámanou čokoládu, mícháme dokud se uplně nerozpustí.

Uložíme do druhého dne do lednice - na povrch dáme fólii, necháme přilnout ke směsi, aby neoschla.

Druhý den vyndáme a necháme chvíli povolit a lžičkami tvoříme lanýže, které obalujeme v kakau.

 

Poté si uděláme korpus. Troubu rozpálíme na 170°C. Do jedné mísy si dáme mouku, sůl a kakao a vše promícháme. V druhé míse vyšleháme cukr s povoleným máslem do pěny a poté přidáme po jednom vejce a zapracujeme.

Do tekuté směsi postupně zamícháme sypkou směs - nyní bude těsto hodně husté.

V hrnku si rozmícháme podmáslí, vanilkový extrakt a červené barvivo, přilijeme k těstu a zapracujeme.

Nakonec smícháme ocet s jedlou sodou a přidáme do těsta, zapracujeme.

Těsto dáme do 2 forem, cca 18cm.

Pečeme cca 45min., podle trouby.

Necháme vychladnout a poté korpusy rozřízneme dle potřeby a dáme do lednice.

 

Nyní se vrhneme na krém.

Mascarpone smícháme se smetanovým sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, poté vyšleháme společně se změklým máslem. Než budeme zdobit, dáme krém vychladit do lednice. Zdobíme cukrářským sáčkem.

Nakonec nazdobíme podle libosti krémem, ovocem a lanýži a dáme vychladit do lednice.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu