Nejdříve si uděláme lanýže. Smetanu s cukrem a máslem zahřejeme a na mírném plameni necháme rozpustit všechen cukr, poté stáhneme z plamene a přidáme nalámanou čokoládu, mícháme dokud se uplně nerozpustí.
Uložíme do druhého dne do lednice - na povrch dáme fólii, necháme přilnout ke směsi, aby neoschla.
Druhý den vyndáme a necháme chvíli povolit a lžičkami tvoříme lanýže, které obalujeme v kakau.
Poté si uděláme korpus. Troubu rozpálíme na 170°C. Do jedné mísy si dáme mouku, sůl a kakao a vše promícháme. V druhé míse vyšleháme cukr s povoleným máslem do pěny a poté přidáme po jednom vejce a zapracujeme.
Do tekuté směsi postupně zamícháme sypkou směs - nyní bude těsto hodně husté.
V hrnku si rozmícháme podmáslí, vanilkový extrakt a červené barvivo, přilijeme k těstu a zapracujeme.
Nakonec smícháme ocet s jedlou sodou a přidáme do těsta, zapracujeme.
Těsto dáme do 2 forem, cca 18cm.
Pečeme cca 45min., podle trouby.
Necháme vychladnout a poté korpusy rozřízneme dle potřeby a dáme do lednice.
Nyní se vrhneme na krém.
Mascarpone smícháme se smetanovým sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, poté vyšleháme společně se změklým máslem. Než budeme zdobit, dáme krém vychladit do lednice. Zdobíme cukrářským sáčkem.
Nakonec nazdobíme podle libosti krémem, ovocem a lanýži a dáme vychladit do lednice.